Standpunten / Digitale zaken

Geen verplichtingen

De digitale revolutie biedt talloze mogelijkheden en voordelen, maar niet iedereen wil of kan online actief zijn. Volt vindt dat deelname in de digitale samenleving geen verplichting is. Of het nu gaat om persoonlijke voorkeur, privacyoverwegingen of andere redenen: mensen moeten de vrijheid hebben om te kiezen hoe ze hun leven willen leiden. Volt zet zich in om deze vrijheid te waarborgen.

Volwaardige deelname zonder online aanwezigheid
We zorgen ervoor dat essentiële diensten en informatie toegankelijk blijven voor iedereen, ongeacht hun online aanwezigheid. Dit betekent dat offline alternatieven beschikbaar blijven voor overheidsdiensten, gezondheidszorg, onderwijs en andere belangrijke sectoren. Zo kunnen mensen volwaardig deelnemen aan de samenleving, ook zonder internet.

Onze aanpak

 • Toegankelijke offline diensten
  We zorgen ervoor dat overheidsdiensten, zoals belastingaangifte, paspoortaanvraag en sociale zekerheid, ook offline beschikbaar blijven. Dit betekent dat mensen zonder internettoegang dezelfde kwaliteit van dienstverlening krijgen als degenen die online actief zijn.

 • Papieren alternatieven
  Belangrijke informatie en communicatie van overheden en andere organisaties moeten ook in papieren vorm beschikbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot de informatie die men nodig heeft.

 • Ondersteuning en begeleiding
  Voor degenen die moeite hebben met de digitale wereld bieden we ondersteuning en begeleiding. Dit kan variëren van telefonische helpdesks tot fysieke servicepunten waar mensen terecht kunnen voor hulp.

 • Inclusieve beleidsvorming
  Bij het ontwikkelen van nieuw beleid houden we altijd rekening met de behoeften van mensen die niet online actief zijn. We zorgen ervoor dat hun stemmen worden gehoord en dat hun rechten worden beschermd.

Europa veranderen vraagt om lef. Volt maakt zich er sterk voor. Durf jij ook? Sluit je aan en word lid van de enige échte Europese partij. 

De 5 + 1 uitdagingen in Europa volgens Volt

Volt heeft 5+1 fundamentele uitdagingen gedefinieerd die in elk Europees land en in heel Europa moeten worden aangepakt.

De 5 uitdagingen zijn in principe hetzelfde voor elk land, maar de implementatie kan worden aangepast aan de nationale context en rekening houden met lokale realiteiten. De +1 uitdaging - ons voorstel om de EU te hervormen en te versterken - is identiek in alle landen.

Meer weten?

Lees hier onze verkiezingsprogramma’s.
 • 01

  Slimme overheid

  Onderwijs en digitalisering zijn sleutelelementen van de 21e eeuw.

 • 02

  Economische renaissance

  De Europese economieën moeten de motor van de vooruitgang van de samenleving zijn.

 • 03

  Sociale gelijkheid

  Iedereen in Europa moet verzekerd zijn van gelijke rechten en kansen.

 • 04

  Wereldwijde balans

  Europa moet verantwoordelijkheid nemen voor zijn rol in mondiale uitdagingen.

 • 05

  Kracht bij de burger

  Mensen moeten in staat worden gesteld invloed uit te oefenen op de politiek voorbij de verkiezingen.

 • +1

  EU-hervorming

  Wij houden van de EU - maar er is altijd ruimte voor verbetering