Het begint allemaal bij onze vrijwilligers

Van beleidsmaker tot ontwerper, van redacteur tot evenementorganisator, bij Volt kan jij het allemaal worden en meer! Bij Volt doen leden meer dan alleen mee, zij zijn de ruggengraat van de partij op Europees, landelijk en regionaal niveau. Volt is een plek voor iedereen, kijk wat bij jou past en sluit je aan bij ons netwerk aan vrijwilligers.

Het begint allemaal bij onze vrijwilligers

Foto van koffiemok met slogan

Word actief!

Volt Europa

 • Volt Nederland is onderdeel van Volt Europa, en met onze Europese identiteit maken wij het verschil in de politiek. Wil je actief worden bij Volt Europa, neem dan een kijkje op de website waar alle beschikbare vrijwilligersrollen staan en waar je kan bijdragen aan de toekomst van Europa door met Volters uit heel Europa samen te werken.

 • https://www.volteuropa.org/vacancies

Beleid

 • Volt zoekt realistische, sociale en duurzame oplossingen voor de 5+1 uitdagingen. Deze uitdagingen vormen samen met de waarden van Volt de basis voor het Volt-beleid. Zo wil Volt met begrip voor de lokale diversiteit overal in Europa met dezelfde blik problemen aanpakken. Volt zoekt graag over de grens naar bestaande en succesvolle oplossingen en baseert het beleid zoveel mogelijk op wetenschappelijke feiten. Het beleidsteam van Volt Nederland organiseert de Nederlandse beleidsontwikkeling binnen Volt en betrekt hierbij alle geïnteresseerde leden.

 • Vind hier alles over het beleidsteam van Volt Nederland.

Campagne

 • Wil jij tijdens de verkiezingen het beste resultaat behalen? Wil jij nieuwe mensen leren kennen? Wil jij samen met andere leden Volts idealen op de politieke agenda zetten?

 • Sluit je dan aan bij de campagnepool!

 • De campagnepool is een pool van vrijwilligers die tijdens de verkiezingen worden opgeroepen. Je wordt opgeroepen voor verschillende campagneactiviteiten in de maanden rondom de verkiezingen. Je bepaalt zelf waaraan je wel en niet mee wilt doen. De tijdsbesteding begint bij een paar uur per jaar, of meer, naar gelang de tijd die je er zelf in wilt steken!

Communicatie

 • Lid zijn van het communicatieteam kan van alles betekenen. Vind je het leuk om teksten te schrijven of redigeren, dan pas jij perfect in ons redactieteam. Past animeren, foto/video of ontwerpen meer in jouw straatje? Word dan onderdeel van het brandingteam! Wil jij ons helpen met het uitdrukken van de identiteit van Volt? Word dan actief op het gebied van communicatie!

Events

 • Heb jij ervaring of wil je ervaring opdoen in het organiseren van evenementen voor een politieke partij? Voel jij je thuis bij Volt en onze visie? Kan je goed coördineren en bewaar jij het overzicht? Kan je plannen en ben je goed in het uitvoeren en opzetten van evenementen? Wil je graag bijdragen aan de enige Europese politieke partij die er is? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor het events-team!

HR & academy

 • Heb jij ervaring op het gebied van HR en veel kennis die je graag bij Volt wil inzetten? Heb jij leidinggevende kwaliteiten en heb je zin om een team enthousiaste vrijwilligers aan te sturen? Voel jij je thuis bij Volt en onze visie? Heb je zin om structuur aan te brengen in onze groeiende personeelsorganisatie? Wil je graag bijdragen aan de enige Europese politieke partij die er is? Grijp dan je kans en meld je aan als vrijwilligers voor het HR-team!

IT

 • Digitalisering is één van de beleidspeilers van Volt. Een sterker, veiliger en opener IT voor Nederland en Europa. Niet alleen in de politiek, maar ook binnen Volt zelf is dit een groot thema. Wil jij bijdragen aan het Volt Tech-team? Door te bouwen aan onze websites, data analytics, infrastructuur of een van de andere vele projecten? Meld je hierboven aan!

Juridisch

 • We zoeken een poule van juristen of ervaringsdeskundigen die ons kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld:

  • het sparren over legal vraagstukken binnen de vereniging,

  • het beantwoorden van vragen van besturen en het partijbureau,

  • het helpen met het vernieuwen en toekomstbestendig maken van de statuten, het huishoudelijk reglementen en overige reglementen,

  • advies over juridische vraagstukken binnen jouw expertise.

 • Kun jij je hierin vinden? Meld je dan aan als juridisch vrijwilliger!

Maatschappelijke projecten

 • Wil jij problemen in onze maatschappij aan de kaak stellen en oplossen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor ‘Maatschappelijke projecten’, deel je ideeën en werk deze uit door middel van samenwerkingsverbanden met andere vrijwilligers, organisaties of andere actoren. Doe onderzoek naar bestaande initiatieven als bijvoorbeeld de organisatie van een ledenberaad en werk samen naar een betere burgerparticipatie.

Strategie

 • Volt is een Europese partij en dat willen we uitdragen. Team strategie denkt na over manieren om ons verhaal vorm te geven en om zichtbaar en herkenbaar te zijn voor de kiezer. Je denkt bijvoorbeeld na over onze positionering tijdens campagnes en kijkt naar media mogelijkheden voor Volt.

Volt shop

In onze webshop vind je de artikelen die elke Volter in huis wil hebben, van shirts tot vlaggen en mokken. Uitstekend bruikbaar om overal te laten zien dat je achter Volt staat. Met elke aankoop draag je bovendien bij aan de groei van Volt.