De Voltwijzer

Welkom bij de Voltwijzer! De verschillen en overeenkomsten tussen politieke partijen zijn niet altijd meteen duidelijk. Twijfel je tussen Volt en een andere partij en ben je op zoek naar waar Volt en die andere partij anders over denken? Hier helpen we je met een handig overzicht.

De Voltwijzer

Een vliegende witte stem box voor het Volt logo
Voltwijzer D66
Volt & D66

Volt gelooft in systeemverandering via een verenigd, federaal Europa. D66 lijkt afgestapt van het idee van een federaal Europa.

Voltwijzer PvdA
Volt & GroenLinks/PvdA

Net als wij vindt GroenLinks/PvdA een sterke rol van de overheid in het organiseren van onze maatschappij belangrijk...

Voltwijzer VVD
Volt & VVD

Volt is vooruitstrevend (progressief), de VVD behoudend (conservatief). De VVD houdt de deur naar de PVV en dus naar een rechts-conservatief kabinet open...

Voltwijzer SP
Volt & SP

Volt deelt met de SP veel van de maatschappij-analyses, zoals die over sociale klimaatrechtvaardigheid en over de noodzaak van een ander mensbeeld

Voltwijzer CDA
Volt & CDA

Volt en het CDA kennen grote verschillen. Waar het CDA zich behoudend toont, is Volt juist vooruitstrevend. Zoals dat de overheid gaat afdwingen dat vervuiling ophoudt en de ellende van de toeslagen en fossiele subsidies stopt.

Voltwijzer BBB
Volt & BBB

Volt deelt weinig met de BoerBurgerBeweging (BBB). Waar Volt een partij van vooruitgang is, is BBB meer behoudend. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het standpunt van BBB over de EU

Voltwijzer PvdD
Volt & PvdD

Op gebied van klimaat, milieu en migratie hebben Volt en PvdD veel dezelfde ideeën. Zo willen we beiden toe naar een dier- en natuurvriendelijke, klimaatneutrale samenleving.

Voltwijzer NSC
Volt & NSC

Vooropgesteld: wat Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt precies allemaal wil, weten we nog niet, want het verkiezingsprogramma is er nog niet.