De Voltwijzer

Welkom bij de Voltwijzer! De verschillen en overeenkomsten tussen politieke partijen zijn niet altijd meteen duidelijk. Twijfel je tussen Volt en een andere partij en ben je op zoek naar waar Volt en die andere partij anders over denken? Hier helpen we je met een handig overzicht.

De Voltwijzer

Een vliegende witte stem box voor het Volt logo

Volt & GroenLinks/PvdA

Met afdelingen in meer dan dertig landen (onder andere in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Oekraïne) en meer dan 130 vertegenwoordigers in diverse landen, is Volt de enige échte Europese partij. Volt gelooft in systeemverandering via een verenigd, federaal Europa. Volt vindt dat er een sterke, betrouwbare en integere overheid nodig is die beschermt. Die optreedt als marktmeester en actief helpt om klimaatverandering te stoppen, solidariteit en sociale rechtvaardigheid te organiseren, betaalbare woningen te bouwen (en betaalbaar te houden) en de vertrouwensband tussen overheid en burger te herstellen.

GroenLinks/PvdA deelt veel van deze doelen. Net als wij vindt GroenLinks/PvdA een sterke rol van de overheid in het organiseren van onze maatschappij belangrijk, maar wij vinden GroenLinks/PvdA op een aantal belangrijke vlakken voorzichtiger en behoudender. Terwijl de toekomst niet wacht.

Volt en GroenLinks/PvdA werken in de Tweede Kamer geregeld goed samen. Er zijn enkele belangrijke verschillen en overeenkomsten tussen Volt en GroenLinks/PvdA waaronder: