De Voltwijzer

Welkom bij de Voltwijzer! De verschillen en overeenkomsten tussen politieke partijen zijn niet altijd meteen duidelijk. Twijfel je tussen Volt en een andere partij en ben je op zoek naar waar Volt en die andere partij anders over denken? Hier helpen we je met een handig overzicht.

De Voltwijzer

Een vliegende witte stem box voor het Volt logo

Volt & BBB

Met afdelingen in meer dan dertig landen (onder andere in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Oekraïne) en meer dan 130 vertegenwoordigers in diverse landen, is Volt de enige échte Europese partij. Volt gelooft in systeemverandering via een verenigd, federaal Europa. Volt vindt dat er een sterke, betrouwbare en integere overheid nodig is die beschermt. Die optreedt als marktmeester en actief helpt om klimaatverandering te stoppen, solidariteit en sociale rechtvaardigheid te organiseren, betaalbare woningen te bouwen (en betaalbaar te houden) en de vertrouwensband tussen overheid en burger te herstellen.

Volt deelt weinig met de BoerBurgerBeweging (BBB).

Waar Volt een partij van vooruitgang is, is BBB meer behoudend. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het standpunt van BBB over de EU: waar wij de EU willen uitbreiden en verenigen, wil de BBB de klok juist terugdraaien en de Europese Unie afbreken tot het niveau van de Europese Economische Gemeenschap. Ook wat betreft migratie en klimaatverandering liggen de standpunten ver uit elkaar.

We werken daarom zelden samen in de Tweede Kamer. Hieronder een overzicht van belangrijke verschillen en overeenkomsten tussen Volt en BBB: