De Voltwijzer

Welkom bij de Voltwijzer! De verschillen en overeenkomsten tussen politieke partijen zijn niet altijd meteen duidelijk. Twijfel je tussen Volt en een andere partij en ben je op zoek naar waar Volt en die andere partij anders over denken? Hier helpen we je met een handig overzicht.

De Voltwijzer

Een vliegende witte stem box voor het Volt logo

Volt & SP

Met afdelingen in meer dan dertig landen (onder andere in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Oekraïne) en meer dan 130 vertegenwoordigers in diverse landen, is Volt de enige échte Europese partij. Volt gelooft in systeemverandering via een verenigd, federaal Europa. Volt vindt dat er een sterke, betrouwbare en integere overheid nodig is die beschermt. Die optreedt als marktmeester en actief helpt om klimaatverandering te stoppen, solidariteit en sociale rechtvaardigheid te organiseren, betaalbare woningen te bouwen (en betaalbaar te houden) en de vertrouwensband tussen overheid en burger te herstellen.

Volt deelt met de SP veel van de maatschappij-analyses, zoals die over sociale klimaatrechtvaardigheid en over de noodzaak van een ander mensbeeld (gebaseerd op vertrouwen i.p.v. wantrouwen), maar we verschillen van elkaar in de keuze van de oplossingen. Zo kiest Volt voor de Europese Unie en de euro terwijl de SP daar liever uitstapt.

Volt en de SP werken in de Tweede Kamer af en toe samen. Hieronder een kort overzicht van belangrijke verschillen tussen onze twee partijen: