Standpunten / Nieuwe economie

Progressieve inkomsten- en vermogensbelasting

We introduceren een progressief stelsel in box 2 van de inkomstenbelasting, met een tarief van 28% tot 50.000 euro, 30% tussen 50.000 en 100.000 euro en 35% boven de 100.000 euro. Momenteel kunnen mensen grote bedragen belastingvrij lenen bij hun eigen bv. Om dit te ontmoedigen verlagen we de grens waarbij schulden bij de eigen vennootschap worden belast met een box 2-heffing naar 200.000 euro. Er wordt een progressieve vermogensbelasting geïntroduceerd voor vermogens boven één miljoen euro. De erf- en schenkbelasting wordt aangepakt door deze relatie-onafhankelijk te maken. Daarnaast zal er voor bedragen tot 150.000 euro een tarief van 30% gelden en daarboven een tarief van 40%. In de erfbelasting zal de eerste 10.000 euro worden vrijgesteld.

Wil je een bijdrage leveren?

Als vrijwilliger kun je op allerlei vlakken bijdragen aan een nieuwe economie. Je kunt beleid helpen schrijven, het land in om gesprekken te voeren, of deelnemen aan interne discussies.

De 5 + 1 uitdagingen in Europa volgens Volt

Volt heeft 5+1 fundamentele uitdagingen gedefinieerd die in elk Europees land en in heel Europa moeten worden aangepakt.

De 5 uitdagingen zijn in principe hetzelfde voor elk land, maar de implementatie kan worden aangepast aan de nationale context en rekening houden met lokale realiteiten. De +1 uitdaging - ons voorstel om de EU te hervormen en te versterken - is identiek in alle landen.

Meer weten?

Lees hier onze verkiezingsprogramma’s.
 • 01

  Slimme overheid

  Onderwijs en digitalisering zijn sleutelelementen van de 21e eeuw.

 • 02

  Economische renaissance

  De Europese economieën moeten de motor van de vooruitgang van de samenleving zijn.

 • 03

  Sociale gelijkheid

  Iedereen in Europa moet verzekerd zijn van gelijke rechten en kansen.

 • 04

  Wereldwijde balans

  Europa moet verantwoordelijkheid nemen voor zijn rol in mondiale uitdagingen.

 • 05

  Kracht bij de burger

  Mensen moeten in staat worden gesteld invloed uit te oefenen op de politiek voorbij de verkiezingen.

 • +1

  EU-hervorming

  Wij houden van de EU - maar er is altijd ruimte voor verbetering