Standpunten / Gelijke kansen

Minimale stagevergoeding

Volt vindt dat studenten die stage lopen recht hebben op een eerlijke vergoeding voor hun werk. Een stage is een cruciale ervaring die bijdraagt aan de persoonlijke en professionele groei van studenten. De student verricht waardevol werk en het is niet meer dan redelijk dat ze daarvoor een eerlijke vergoeding ontvangen. Daarom willen we een minimale stagevergoeding van 550 euro per maand introduceren voor alle fulltime stages, op mbo-, hbo- en wo-niveau.  

Volwaardige beloning
Een fulltime stage vraagt inzet en toewijding van de student. Het is vergelijkbaar met een fulltime baan, waarbij studenten vaak dezelfde taken en verantwoordelijkheden hebben als werknemers. Een minimale stagevergoeding van 550 euro per maand is een goede manier om studenten te belonen voor hun bijdrage aan organisaties en bedrijven tijdens hun stageperiode.

Minder geldzorgen
Veel studenten zijn afhankelijk van hun stagevergoeding om hun studiekosten en levensonderhoud te kunnen bekostigen. Een eerlijke vergoeding betekent dat studenten minder afhankelijk zijn van leningen en andere vormen van financiële steun. Op deze manier kunnen studenten zich volledig focussen op hun stage en hun studie, zonder zich zorgen te hoeven maken over geldzaken. 

Vermindering van de werkdruk en de mentale druk 
Het is belangrijk om te benadrukken dat een fulltime stage vaak niet te combineren is met een bijbaan. Een bijbaan kan leiden tot overbelasting en een verminderde kwaliteit van het werk dat studenten leveren tijdens hun stage. Daarom is een passende stagevergoeding essentieel. 

Investeren in de toekomst
Een minimale stagevergoeding van 550 euro per maand is niet alleen eerlijk voor studenten, het is ook een investering in de toekomst van ons land. Door studenten te ondersteunen en te belonen tijdens hun stage, motiveren we hen om het beste uit zichzelf te halen. Dit zal uiteindelijk leiden tot beter opgeleide en gemotiveerde professionals die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan onze maatschappij.

Europa veranderen vraagt om lef. Volt maakt zich er sterk voor. Durf jij ook? Sluit je aan en word lid van de enige échte Europese partij. 

De 5 + 1 uitdagingen in Europa volgens Volt

Volt heeft 5+1 fundamentele uitdagingen gedefinieerd die in elk Europees land en in heel Europa moeten worden aangepakt.

De 5 uitdagingen zijn in principe hetzelfde voor elk land, maar de implementatie kan worden aangepast aan de nationale context en rekening houden met lokale realiteiten. De +1 uitdaging - ons voorstel om de EU te hervormen en te versterken - is identiek in alle landen.

Meer weten?

Lees hier onze verkiezingsprogramma’s.
  • 01

    Slimme overheid

    Onderwijs en digitalisering zijn sleutelelementen van de 21e eeuw.

  • 02

    Economische renaissance

    De Europese economieën moeten de motor van de vooruitgang van de samenleving zijn.

  • 03

    Sociale gelijkheid

    Iedereen in Europa moet verzekerd zijn van gelijke rechten en kansen.

  • 04

    Wereldwijde balans

    Europa moet verantwoordelijkheid nemen voor zijn rol in mondiale uitdagingen.

  • 05

    Kracht bij de burger

    Mensen moeten in staat worden gesteld invloed uit te oefenen op de politiek voorbij de verkiezingen.

  • +1

    EU-hervorming

    Wij houden van de EU - maar er is altijd ruimte voor verbetering