Standpunten / Gelijke kansen

Afschaffen collegegeld opleidingen cruciale beroepen

Cruciale beroepen, zoals in de sectoren ICT, onderwijs, zorg en techniek, zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving. Denk aan ICT-professionals die ervoor zorgen dat onze digitale infrastructuur draaiende blijft, leraren die kennis overdragen aan volgende generaties, en zorgverleners die dag en nacht klaarstaan om levens te redden. Deze sectoren vormen de ruggengraat van onze maatschappij en dragen bij aan onze welvaart en veiligheid. Maar het personeelstekort is groot en groeit, evenals de vraag naar gekwalificeerd personeel. Door te investeren in deze sectoren, investeren we in de veerkracht en welvaart van onze samenleving als geheel.

Toegankelijkheid van onderwijs
Wij pleiten ervoor om het collegegeld voor deze opleidingen volledig af te schaffen. Op deze manier maken we het onderwijs toegankelijker voor iedereen die geïnteresseerd is in deze vakgebieden. Het verlagen van de financiële drempel moedigt meer mensen aan om te kiezen voor een opleiding die aansluit bij de behoeften van onze samenleving en arbeidsmarkt.

Investering in onze toekomst
Het afschaffen van het collegegeld voor opleidingen in cruciale beroepen is niet alleen een investering in mensen, maar ook in onze gezamenlijke toekomst. Het garandeert een aanbod van gekwalificeerde professionals in banen die essentieel zijn voor onze samenleving. Bovendien stimuleert het de economische groei en innovatie binnen deze sectoren, wat van groot belang is voor een welvarende en veerkrachtige samenleving.

Europa veranderen vraagt om lef. Volt maakt zich er sterk voor. Durf jij ook? Sluit je aan en word lid van de enige échte Europese partij. 

Meepraten, meedenken en meebeslissen over dit belangrijke onderwerp?

Word dan nu lid van Volt! Vanaf €2,50 per maand maak jij al een groot verschil. Samen bouwen we aan een Europa dat klaar is voor de toekomst. Meld je vandaag nog aan!

De 5 + 1 uitdagingen in Europa volgens Volt

Volt heeft 5+1 fundamentele uitdagingen gedefinieerd die in elk Europees land en in heel Europa moeten worden aangepakt.

De 5 uitdagingen zijn in principe hetzelfde voor elk land, maar de implementatie kan worden aangepast aan de nationale context en rekening houden met lokale realiteiten. De +1 uitdaging - ons voorstel om de EU te hervormen en te versterken - is identiek in alle landen.

Meer weten?

Lees hier onze verkiezingsprogramma’s.
  • 01

    Slimme overheid

    Onderwijs en digitalisering zijn sleutelelementen van de 21e eeuw.

  • 02

    Economische renaissance

    De Europese economieën moeten de motor van de vooruitgang van de samenleving zijn.

  • 03

    Sociale gelijkheid

    Iedereen in Europa moet verzekerd zijn van gelijke rechten en kansen.

  • 04

    Wereldwijde balans

    Europa moet verantwoordelijkheid nemen voor zijn rol in mondiale uitdagingen.

  • 05

    Kracht bij de burger

    Mensen moeten in staat worden gesteld invloed uit te oefenen op de politiek voorbij de verkiezingen.

  • +1

    EU-hervorming

    Wij houden van de EU - maar er is altijd ruimte voor verbetering