Op 24 juni 2016 werden we met schrik wakker door het nieuws over de Brexit. Dit moment, gevolgd door de verkiezing van Trump en de tragische, grootschalige inval van Rusland in Oekraïne, was voor mij een keerpunt. Het maakte pijnlijk duidelijk dat ik niet langer aan de zijlijn kon blijven staan. Maar mijn besluit om in actie te komen, was niet alleen het resultaat van deze gebeurtenissen; het was ook diep geworteld in mijn jeugd in Spanje, waar ik omringd was door verschillende culturen en talen, waarmee ik onlosmakelijk een Europees gevoel ontwikkelde.

De verhalen van mijn grootouders over de oorlog en de moeilijk te hanteren vrede die volgde, onderstrepen voor mij de onschatbare waarde van de Europese Unie in het bewaken van vrede op ons continent. De EU is zoveel meer dan alleen een markt.

Thuis leerde ik al jong het belang kennen van hard werken en slim ondernemen. Die lessen nam ik mee naar mijn werk, waar ik zag hoe banken hun stempel drukken op onze economie. En later bij de Nederlandsche Bank, waar ik de impact zie van geopolitieke verschuivingen op ons financiële systeem en onze economische stabiliteit, zoals de oorlog in Oekraïne en de handelsoorlogen met de VS en China. Deze ervaringen hebben mij een goed beeld gegeven van onze economie, met een hart voor ondernemerschap en de drive om Europa economisch sterker en rechtvaardiger te maken.

Die kennis is hard nodig. Als Europeanen worden we momenteel geconfronteerd met uitdagingen van ongekende omvang. Juist nu is het cruciaal om onze visie helder uit te dragen en onze ideeën om te zetten in concrete acties. Daarom ben ik vastberaden om mijn kennis en ervaring in te zetten voor een ambitieus, toekomstgericht, duurzaam en welvarend Europa dat bijdraagt aan een veiliger en rechtvaardiger wereld, gebaseerd op onze gemeenschappelijke waarden.

Steun Marnix en Volt tijdens de Europees Parlementsverkiezingen

Liever doneren via bankoverschijving?

Maak je donatie over naar NL38 TRIO 0379292440 onder vermelding van: “Steun Volt EPV” ten name van Volt Nederland.

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven