Reinier en Anna door als co-lijsttrekkers!

Mooi nieuws! Wij, Reinier van Lanschot en Anna Strolenberg, hebben besloten om deze campagne door te gaan als co-lijsttrekkers. De reden: wij willen laten zien dat gelijke vertegenwoordiging in de politiek mogelijk is.

8 apr. 2024
Reinier en Anna

Volt vindt gelijke vertegenwoordiging in de politiek erg belangrijk, zodat iedereen wordt gehoord. Volt werkt daar op allerlei manieren aan en dit is voor ons dan ook een logische stap. 

Onderzoek laat zien dat gelijke vertegenwoordiging veel voordelen heeft. We nemen betere beslissingen als we meer perspectieven samenvoegen. Ook zorgt gelijke vertegenwoordiging voor meer vertrouwen in de democratie. Kortom: win-win.

Co-lijsttrekkerschap betekent dat wij samen de campagne aanvoeren en samen keuzes maken over politieke prioriteiten. Natuurlijk doen we dit ook met de andere kandidaten; zij juichen deze keuze toe.

Anna: “Ik vind het mooi en spannend dat Reinier en ik deze stap samen zetten. Gedeeld leiderschap zien we weinig in de politiek. Het is bijzonder om te onderzoeken hoe dit in zijn werk gaat. Het maakt mij trots dat we met alle andere kandidaten durven te laten zien dat het anders kan."

Reinier: "Als co-president van Volt Europa heb ik vier jaar gewerkt met dit model van gedeeld leiderschap en dat was top. Daarom ben ik ook enthousiast over het co-lijsttrekkerschap. Onze karaktereigenschappen en perspectieven vullen elkaar aan. Dat versterkt het team en zo krijgen we meer voor elkaar." 

Wij zijn er klaar voor en gaan vol energie samen met alle kandidaten de campagne in! 

Anna & Reinier