Volt Rainbow

Lokaal – Volt Alkmaar

De stad waar de victorie begon en de toekomst ligt

Welkom op de pagina van Volt Alkmaar! Wij zijn een Europese partij die nieuwe positieve energie aan Alkmaar en de regio wil geven. Doe jij ook mee?

Wie zijn wij?

Voor de stad hebben wij een team bestaande uit mensen uit Alkmaar en omgeving. Dit team wordt geleid door Friso Datema en Marike Wagemakers-Schröder. Zij begeleiden en helpen onder meer een campagneteam,  een beleidsteam en een kandidatencommissie.

Wat willen wij bereiken?

Volt staat voor een duurzame, inclusieve samenleving. Wij willen dat iedereen mee kan doen in een open samenleving die klaar is voor de toekomst. Om dit voor elkaar te krijgen is Volt actief in Europa, in Nederland en in tal van steden, zoals Alkmaar. 

Wat hebben wij te bieden?

De kracht van een Europese partij is dat wij voorbij grenzen kijken. De problemen die wij  in Alkmaar ervaren, zijn vaak in andere Europese steden al (succesvol) aangepakt en vice versa. Door te leren van andere steden en pragmatisch naar problemen te kijken willen wij grenzen en vastgeroeste meningen openbreken. 

Hoe kan je helpen?

Wat kun je betekenen voor Alkmaar? Naast dat je Volt kan steunen door lid te worden via deze link, kan je ons helpen op verschillende manieren.

  • Meedenken over beleid - Wij zoeken mensen die uit Alkmaar e.o. komen en graag willen meedenken over ons beleid voor de gemeente. Je kan zelf kiezen of je langere tijd wilt meedenken of eenmalig. Mocht je willen meedenken stuur dan een mailtje  naar: [email protected]

  • Meehelpen als vrijwilliger (met bijvoorbeeld de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen) - Voor diverse functies zoeken wij vrijwilligers die ons voor een paar uur per week willen helpen. Aangezien er veel verschillende functies zijn kan je het beste een mailtje sturen naar [email protected] en dan gaan wij samen kijken welke functie het beste bij je past.

Wil je in contact komen met team Alkmaar, stuur dan een mail naar:

Friso Datema
[email protected]