Volt optocht met bordje meer Inspraak

Volt There

"Ons doel is om burgerparticipatie te bevorderen in alle processen die met democratie te maken hebben, en samenwerking te stimuleren tussen burgers van verschillende landen. Als dochter van Volt als dé pan-Europese partij hebben we daartoe een unieke positie."

Onze missie: democratie door burgerparticipatie

Bij Volt There delen we de visie van een wereld die is verenigd in het aanpakken van kritieke democratische en mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, gelijke kansen, veiligheid en migratie. Wij willen mensen helpen om actief deel te nemen aan hun eigen samenleving en de wereldgemeenschap. Zo kunnen we de kloof tussen overheden en bevolkingsgroepen overbruggen.

Een sterker Volt door:

  • Volt-discussiereeks

We faciliteren discussies over de belangrijke problemen in Europa. Deze discussies staan open voor iedereen, niet alleen voor Volt-leden. Het organiseren van één discussie is al mooi, maar meerdere discussies hebben de grootste impact. 

  • Projecten

We faciliteren projecten die de lokale gemeenschap steunen en de samenwerking tussen verschillende landen bevorderen. Verschillende Europese teams helpen elkaar met het organiseren van projecten en het delen van best practices.

Voor voorbeelden van projecten met impact.

  • Ledenvergadering & burgerberaad

Ledenvergaderingen zijn een goed instrument om actieve deelname van Volt-leden te ontwikkelen en hen mondiger te maken. Deze gids helpt je bij het organiseren van een ledenvergadering. Een burgerberaad is een manier om ook niet-Volt-leden te betrekken. Zo worden meerdere perspectieven in de dialoog meegenomen.

  • Initiatieven 2024

Kijk wat er gebeurt in Europa en kom langs!

  • Hulpmiddelen

Volt There heeft een toolbox ontwikkeld met diverse hulpmiddelen.

Samenwerken met Volt There

Door strategische en duurzame samenwerkingen kunnen belangrijke veranderingen op gang komen. Wij geloven in de kracht van gedeelde kennis. Ons doel is om samen specifieke problemen aan te pakken en tegelijkertijd impactvolle, schaalbare en duurzame projecten te creëren.

Door de krachten te bundelen met Volt There wordt jouw organisatie onderdeel van een grotere beweging. Wij brengen je in contact met gelijkgestemde internationale organisaties en bieden een platform om je werk breder zichtbaar te maken. Volt There biedt online-introducties, en als het kan ook fysieke bezoeken, zodat we kunnen samenwerken op basis van vertrouwen en gedeelde waarden.

Nederlands Fonds voor Regionale Samenwerking

Tot nu toe hebben we ons gericht op ons Volt Europa-netwerk, maar we willen ons perspectief verbreden. Het Nederlands Fonds voor Regionale Partnerschappen (NFRP) ondersteunt de ontwikkeling van democratie en rechtsstaat in Oost- en Zuidoost-Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA).

We gaan twee projecten organiseren:
1) het verkennen van regionale partnerschappen met verschillende organisaties in deze landen, en
2) het creëren van een trainingsprogramma dat voor en met deze organisaties wordt opgezet. De landen waar we naar kijken zijn:

  • Matra fonds: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Noord-Macedonië, Montenegro, Servië en Moldavië.

  • Shiraka fonds: Algerije, Jordanië, Irak, Libanon, Libië, Marokko en Tunesië.

Om dit te bereiken zijn we op zoek naar organisaties die een soortgelijk idee voor de toekomst hebben en zich bij onze missie willen aansluiten. Ken je iemand of een organisatie die we zouden kunnen bereiken? Laat het ons weten.

Tot slot: steun ons

Een eenvoudige manier om Volt There te steunen is door te doneren.

Het gedoneerde geld gaat in zijn geheel naar Europese en internationale projecten.

Steun Volt There

Doneer