Eerste Kamer-update september

Wat fijn dat je op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten in de Eerste Kamer. We doen hard ons best om jouw stem in de senaat te laten horen én om je hierin mee te nemen. Na een rustig zomerreces zijn we weer vol energie aan de slag gegaan.

6 sep. 2024
Gaby Perin-Gopie in de eerste kamer an het woord tover de spreidingswet.

Binnenkort is het Prinsjesdag
Deze maand is er een bijzondere dag, namelijk Prinsjesdag. Dit is het moment waarop de regering haar plannen en de nieuwe begroting voor het komende jaar presenteert. Voor Volt zijn de debatten na Prinsjesdag een kans om onze visie te delen en ervoor te zorgen dat de regeringsplannen meer gaan bijdragen aan een eerlijker, duurzamer en verenigd Europa.

Gaby en Eddy zullen dit jaar beiden op Prinsjesdag aanwezig zijn. Gaby heeft iets speciaals in petto: een bijzondere hoed voor de plechtigheden rond het voorlezen van de troonrede. Wat voor hoed dat precies is, blijft een verrassing tot op Prinsjesdag zelf! Houd dus onze kanalen in de gaten voor een eerste blik op Gaby's hoed.

Gaby's kennismakingsgesprek met Dick Schoof in het Torentje
Op maandag 12 augustus had Gaby de kans om persoonlijk kennis te maken met minister-president Dick Schoof in het Torentje. Gaby heeft van de mogelijkheid gebruik gemaakt om belangrijke onderwerpen die Nederland bezighouden aan te kaarten , zoals de rol van Nederland in Europa, het beschermen van onze rechtsstaat en het aanpakken van maatschappelijke verdeeldheid. Ben je benieuwd? Lees dan hier het artikel verder.

Volt stemt tegen nieuwe, strengere Vreemdelingenwet
Voor het zomerreces had Gaby een debat over een belangrijk wetsvoorstel dat de Vreemdelingenwet aanzienlijk wijzigt. Dit voorstel heeft gevolgen voor mensen die al hun hele leven in Nederland wonen en hun verblijfsvergunning willen verlengen. Biedt deze wetswijziging echt meer veiligheid, of vergroot het vooral de ongelijkheid? In ons nieuwste artikel duiken we in de details van het wetsvoorstel, de gevaren van rechtsongelijkheid, en de gevolgen voor mensen zonder Nederlandse nationaliteit.

Wil je weten hoe Volt zich verzet tegen deze wet? Klik dan hier om het volledige artikel te lezen. 

💜⚡Nog geen genoeg van ons?

Dit was onze nieuwsupdate! Wil je nog beter op de hoogte blijven van het werk van de fractie? Houd dan de socials in de gaten.

Volg Eddy op LinkedIn, Threads

Volg Gaby op LinkedIn, Instagram,  Threads