Gaby Perin-Gopie

Volg Gaby

Ik ben Gaby Perin-Gopie, opgegroeid in Zoetermeer en woon alweer heel wat jaren in Den Haag. Ik wil vanuit mijn Volt-waarden bijdragen aan een gelijkwaardiger en eerlijker Nederland én Europa.

Twaalf jaar heb ik op verschillende ministeries gewerkt en heb ik wetten gemaakt voor verschillende ministers. Door mijn ervaring bij uitvoeringsorganisaties als UWV en DUO heb ik een goed beeld van de impact van wetswijzigingen op uitvoeringsorganisaties van de overheid. In mijn meest recente functie, als voorzitter van CNV Zorg & Welzijn, zag ik dagelijks wat de impact van veranderende wet- en regelgeving was op werknemers in de zorg. Deze ervaring neem ik mee naar de Eerste Kamer.

Dat ik nu fractievoorzitter in de Eerste Kamer ben, had ik vroeger nooit kunnen dromen. Ik ben opgegroeid in een lage sociaaleconomische omgeving. Ik behoor tot de eerste generatie in mijn familie die is gaan studeren, en ben de eerste uit de familie die de politiek ingaat. Bij ons thuis werd politiek gezien als theater, een ver-van-mijn-bedshow. Ik was mij er als kind niet van bewust dat de politiek maatschappelijke problemen hoort op te lossen.

In de Eerste Kamer ga ik echt toetsen of onze wetten werken voor de mens. Of ze uitvoerbaar zijn en bijdragen aan het realiseren van de klimaatdoelen. En bovenal ga ik goed in de gaten houden of onze wetten de Europese afspraken naleven.

Juist nu is het belangrijk dat die Europese toets goed wordt gedaan. Het vertrouwen in de politiek is laag, dus moeten we extra ons best doen voor de gewone mens. En de opgaven van vandaag, zoals klimaat en migratie, beperken zich niet tot landsgrenzen. Daarom laat ik in de Eerste Kamer het genuanceerde, constructieve Volt-geluid horen. Voor deze en voor toekomstige generaties.

Portefeuilles Eerste Kamer:

  • Klimaat en stikstof

  • Asiel en migratie

  • Bestuurscultuur

Nieuws over Gaby Perin-Gopie

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven