Even voorstellen: lijsttrekker Maik de Weerdt

Mijn naam is Maik de Weerdt, 30 jaar en ik ben de lijsttrekker van Volt voor de provincie Noord-Holland. Ik woon in Haarlem, maar kom oorspronkelijk uit Velserbroek. Hoewel ik gek ben op het stadse rumoer, mis ik soms toch de geuren van de Velserbroekse boerderij en het dorpse ons-kent-ons. In het dagelijks leven werk ik bij de gemeente Amsterdam om kansenongelijkheid tegen te gaan en de jeugdzorg zo goed mogelijk te organiseren. Na kantooruren zit ik met mijn neus in de boeken, vind je me op he

3 mrt. 2023
Maik de Weerd - Noord Holland

Volt is voor mij de nieuwe generatie politiek. Een politiek van over de partijmuren heen kijken; van zoeken naar innovatieve oplossingen voor de problemen die nú voor ons liggen. Daarvoor moeten we loskomen van de vaste partij-ideologieën en simpelweg kijken naar wat werkt. Tegelijkertijd betekent de nieuwe generatie politiek vooruitkijken naar de toekomst door goed naar de samenleving te luisteren, door opkomende problemen open en bloot op tafel te leggen en samen te voorkomen dat ze groot worden. Zo kan onze jonge generatie, maar kunnen ook volgende generaties, in een sociale en duurzame provincie leven. 

En júist de provincie is de spil tussen het lokale, nationale en internationale. Nederland doet samen met andere Europese landen goede dingen. Groene dingen, zoals the Green Deal. Sociale dingen, zoals voorkomen dat de energieprijzen nóg hoger worden. Economische dingen, zodat Noord-Hollanders hun producten in heel Europa kunnen verkopen. Als Statenlid wil ik de provincie nog beter met Europa verbinden; door Noord-Holland in Europa te verkopen. Europees denken, regionaal doen!