Bestuursupdate - maart 2023

We zeiden in januari dat we voor het laatst iets voor het eerst deden. Dat hebben we gedaan, en hoe! We doen in acht provincies mee en in alle acht provincies komen we in de Provinciale Staten. En als gevolg daarvan ook in de Eerste Kamer. Daar mogen we met zijn allen ongelofelijk trots op zijn!

29 mrt. 2023
Bestuur op het podium

Dat hebben we bereikt door het harde werk van honderden vrijwilligers. Dankzij jou dus! We bedanken jou daar enorm voor. De weg naar deze verkiezingen begon in 2021. Het is fantastisch om te zien hoe de groep Volt-leden die campagne voert, elke dag lijkt te groeien. Hoe we elkaar hebben gemotiveerd om er dag in dag uit weer te staan, in regen, sneeuw en lekker in het zonnetje. Jij bent een inspiratie voor ons, voor de Volt-leden om je heen en voor onze achterban. Generatie Volt is hier. En we blijven nog een tijdje. 

Voor het bestuur breekt nu de tijd aan om aan het volgende congres te werken en om te starten met de voorbereidingen voor het beleidsplan 2024. Op het congres is onder andere aandacht voor onze interne structuur. Volt werkt aan een statutenwijziging om fit te zijn voor de toekomst en binnen de vereniging denken we na over governance en beleid. We moeten schaalbaarheid creëren, want straks doen we misschien wel mee in 50 gemeenten of nog meer. Hoe werk je dan samen, op een zo decentraal mogelijke manier. Hoe leren we van elkaar, zodat we niet allemaal het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. Zeker als we steeds verder groeien. 

Want die groei is er. Bij de jongste verkiezingen hebben weer meer mensen op Volt gestemd dan tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, terwijl de opkomst percentueel veel lager was. Een steeds groter deel van de kiezers weet Volt te vinden als alternatief voor traditionele partijen. Onze nieuwe politiek valt steeds vaker op: een goede analyse van de bestaande situatie, samenwerken aan echte oplossingen, standpunten innemen op basis van feiten. Het zijn niet de oneliners van de oude politiek; wij werken aan echte oplossingen voor echte problemen en gebruiken daarbij de waarde van samenwerking in steden, provincies, Nederland en Europa.

Dat wordt onze volgende uitdaging: zetels in het Europees Parlement. Want wij weten dat we de uitdagingen van vandaag en morgen alleen aankunnen in Europees verband. Daarom heeft Europa Volt nodig: een partij die de waarde van Europa ziet en kritisch kijkt naar de uitvoering. Op ons volgende congres maken we een begin met onze Europese campagne. We hopen je daar te ontmoeten.