Vooruitblik Laurens op 2024: Een transparante en betrokken politiek

Na een bewogen jaar met meerdere verkiezingen is het nu tijd om vooruit te kijken. Laurens neemt je mee in enkele belangrijke thema’s waar we het komende jaar mee aan de slag gaan. 

28 dec. 2023
Campagne volters op straat met flyers en Laurens Dassen

Met het nieuwe jaar voor de deur werpt Volt een blik op 2024 met ambitie en vastberadenheid. Het komende jaar lijkt wederom een bewogen politiek jaar te worden. Integer bestuur en de bescherming van de democratie die zich ook uitstrekt naar minderheden zullen zichtbaarder moeten worden in onze samenleving. Het is van groot belang dat elke stem gehoord wordt en dat de democratische waarden op alle niveaus gewaarborgd blijven. 

In 2024 willen we dan ook leden en kiezers uitnodigen voor ‘Kijkje in de Kamer’. Een laagdrempelige en leuke manier om in gesprek te gaan over het werk in de Kamer en over wat er leeft bij jullie.

Wil jij hierbij zijn? Geef je op via deze link: https://forms.gle/sMJEaFfE4KivYATYA 

Naast de nationale politieke ontwikkelingen richt Volt zich als Europese partij natuurlijk ook op de internationale politiek. Met de Europese en Amerikaanse verkiezingen in het verschiet zullen er belangrijke momenten komen die de internationale verhoudingen beïnvloeden. Tijdens deze verkiezingen zal onder andere de onvoorwaardelijke en continue steun aan Oekraïne centraal staan. Volt wil zich tijdens de Europese verkiezingen inzetten voor een Europa dat zich opstelt als bondgenoot van Oekraïne, dat zich inzet voor een stabiele en rechtvaardige toekomst voor dit land.

Verder blijft ook in 2024 de wereldwijde klimaatverandering een van onze grootste uitdagingen. Deze urgente kwestie vraagt om daadkrachtige maatregelen en internationale samenwerking. Volt zet in op een duurzame toekomst van verbeterde Europese samenwerking en gezamenlijke acties.

Om impact te blijven hebben, wil Volt zich als Europese beweging verder ontwikkelen. Tijdens het congres in januari zullen we werken aan meer invloed: we kiezen onze kandidaten voor het Europees Parlement. Van dit congres wordt een live-podcast gemaakt, waardoor leden en geïnteresseerden de verkiezing van de kandidaten en de ontwikkelingen en discussies binnen de partij direct kunnen volgen. 

Het komende jaar belooft een boeiende reis te worden voor Volt, met een focus op openheid, betrokkenheid en daadkrachtige politieke actie. Na afgelopen jaar zijn de uitdagingen groot, maar de visie nog helderder: samen bouwen aan een sterker, onafhankelijker en rechtvaardiger Europa.