Laurens Dassen

Volg Laurens

“De uitdagingen van vandaag vragen om oplossingen over grenzen heen. Dat vraagt om politiek die mensen verbindt, tussen generaties, culturen en landen, en met de natuur.”

Sinds maart 2021 zit Laurens Dassen als fractievoorzitter voor Volt in de Tweede Kamer. Hieronder vertelt Laurens meer over zichzelf

Mijn naam is Laurens Dassen, 38 jaar, en ik kom uit het Brabants dorp Knegsel. Sinds maart 2021 ben ik (dankzij jullie stem!) fractievoorzitter voor Volt in de Tweede Kamer. Dat jaar verhuisde ik ook samen met mijn vriendin naar Den Haag. Inmiddels wonen we hier samen met onze zoon.

In 2018 sloot ik me aan bij Volt omdat ik me zorgen maakte over het groeiende nationalisme en populisme. De uitdagingen van nu gaan ons land ver te boven en vragen juist om samenwerking en Europese oplossingen. Het is dan ook tijd voor een nieuwe generatie in de politiek die problemen echt wil aanpakken! 

In de Tweede Kamer zet ik mij in voor elke Europeaan. Want of je nu in Groningen woont of Palermo, in Aken of in Vilnius, voor elke Europeaan geldt: het is tijd dat Europa voor iedereen gaat werken, voor een mooiere toekomst. Om dat te bereiken hebben we een sociaal, duurzaam en democratisch Europa nodig. 

Als we durven samen te werken over landsgrenzen heen, dan kunnen we de uitdagingen van de 21ste eeuw omdraaien in kansen. Dan kunnen we de klimaatcrisis aanpakken en zorgen voor een leefbare planeet. Dan kunnen we vluchtelingen op een humane manier opvangen. Dan kunnen we onze democratie en rechtsstaat beschermen. Dan investeren we in onderwijs. Dan kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen profiteert van de economische vooruitgang. 

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. De tijd van stilzitten is voorbij. Met alle Volters in Nederland en daarbuiten maak ik me hard voor een betere toekomst!

Portefeuilles Tweede Kamer

Laurens Dassen bij zijn installatie in de tweede kamer
  • Buitenlandse zaken

  • Defensie

  • Europese Zaken

  • Economische Zaken en Klimaat

  • Financiën

  • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

  • Rijksuitgaven

  • Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Steun Laurens en Volt

Steun Laurens en Volt

Liever doneren via bankoverschijving?

Maak je donatie over naar NL38 TRIO 0379292440 onder vermelding van: “Steun Volt Tweede Kamercampagne” ten name van Volt Nederland.

Nieuws over Laurens Dassen

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven