Volt en Omtzigt in de media over politieke integriteit

Onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt en Volt vinden allebei dat het tijd is voor bindende regels om belangenverstrengeling en oneigenlijke lobby tegen te gaan. Ze presenteerden twee weken geleden een initiatiefnota met voorstellen waar het kabinet meteen mee aan de slag kan. Pieter Omtzigt en Laurens vertelden vervolgens in verschillende media over hun plannen. In dit blog geven we een overzicht van de belangrijkste media-optredens.

24 mei 2022
Pieter Omtzigt en Laurens Dassen

AD, Volkskrant, Radio 1, BNR, Op1
Op maandag 9 mei publiceerde het Algemeen Dagblad een uitgebreid interview met Omtzigt en Laurens. Pieter Omtzigt gaf vervolgens in de uitzending van AD Live een toelichting op de plannen. De Volkskrant publiceerde die ochtend een achtergrondartikel over de nota. Dezelfde ochtend zat Laurens bij het NOS Radio 1 Journaal, waar hij de verschillende integriteitskwesties benoemde die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Ook gaf hij toelichting in de uitzending van BNR Nieuwsradio. ‘s Avonds zaten Omtzigt en Laurens in de talkshow Op1

Goedemorgen Nederland, Khalid & Sophie
Op dinsdag 10 mei zat Laurens bij Goedemorgen Nederland van WNL op NPO Nederland 1, waar hij het behalve over de initiatiefnota ook over inflatie en de Conferentie over de toekomst van Europa had. Nadat er met de #Nokiagate weer een integriteitskwestie de kop op stak zaten Omtzigt en Laurens bij Khalid & Sophie op NPO Nederland 1.