Terugblik 2023

Wat een jaar was 2023! Er is veel gebeurd, veel bereikt en er is veel van onze partij gevraagd. Graag blikken we samen met jou terug op het jaar 2023 van Volt. 

28 dec. 2023
Laurens Dassen geeft toespraak en klapt na uitslag 2de kamerverkiezingen 2023 voor andere Volters

Provinciale Statenverkiezingen

Laurens Dassen en Gaby Perin-Gopie klappen blij tijdens Volt event samen met andere VoltersNa een succesvolle campagne met geweldige inzet van lokale en landelijke vrijwilligersteams, is het ons gelukt in alle provincies waar Volt deelnam zetels te behalen. Een enorme prestatie.

Gaby én Eddy

Gaby Perin-Gopie en Eddy Hartog in de eerste kamerIn de maanden die hierop volgden, werd er onderhandeld met andere partijen om de restzetel in de Eerste Kamer. We kwamen uit op twee zetels die ingenomen zijn door Gaby en Eddy. Met het behalen van deze twee zetels in de Eerste Kamer, is Volt nu op alle bestuurlijke niveaus vertegenwoordigd! Een uniek moment in onze geschiedenis. 

Het Kamerwerk

Marieke Koekkoek - bord - kijken naar de cameraIn de Tweede Kamer is niet stilgezeten.  Marieke, Laurens en het fractieteam werkten dagelijks aan het vertalen van onze partijvisie naar beleid. Zo zijn er verschillende initiatiefnota’s en -wetten geschreven. Bijvoorbeeld om de 2% NAVO-norm vast te leggen, om ervoor te zorgen dat ondernemers maatschappelijk verantwoord ondernemen en om de democratie te versterken. Ook zorgden we ervoor dat ons initiatief voor gratis schoolmaaltijden doorloopt en dat er meer aandacht is voor kinderen en andere kwetsbare vluchtelingen.

Ernst in de Kamer

Laurens en Ernst in de tweede kamer met bloemenMarieke ging begin dit jaar met zwangerschapsverlof, waardoor  Ernst tijdelijk haar taken in de Tweede Kamer overnam. Ernst heeft zich in deze periode met overgave ingezet om Volt te vertegenwoordigen in debatten over bijvoorbeeld het klimaatfonds en het (internationale) spoor. 

Tweede Kamerverkiezingen

Laurens Dassen geeft toespraak na uitslag 2de kamerverkiezingen 2023 voor andere VoltersNadat het kabinet viel op 7 juli, moest er onder hoge druk gewerkt worden aan een verkiezingsprogramma, een mooie kandidatenlijst en een krachtige campagne. Met behulp van talloze vrijwilligers zijn we erin geslaagd een dijk van een campagne neer te zetten. Desondanks koos Nederland in meerderheid voor een rechtse koers en werd een populistische (extreem)rechtse partij zelfs de grootste. Met twee zetels heeft Volt knap stand gehouden. Het geluid van Volt, hét tegengeluid ten opzichte van het populisme, is daarmee alleen maar urgenter geworden.

Grote toename ledenaantal

Volters lopen op straat in paarse kleding met Volt vlaggen om actie te voeren tijdens de bustour voor de 2de kamerverkiezingen 2023Nederland voelt dat het positieve Volt-geluid van nuance en langetermijnoplossingen nodig is. We hebben er sinds de verkiezingsdag meer dan 1.100 leden bijgekregen! Samen met onze nieuwe leden en vrijwilligers gaan we ook tijdens de Europees Parlementverkiezingen keihard werken aan een beter Europa. 

Alle leden, donateurs, vrijwilligers, werknemers en Volt-stemmers, ontzettend bedankt voor jullie onvermoeibare inzet voor onze partij. Namens het bestuur willen we jullie bedanken voor jullie stem. We hopen ook in 2024 van jullie enthousiasme te kunnen genieten, want dat is harder nodig dan ooit.