Stop de oorlog in Oekraïne

Op 24 februari 2023 is het een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Deze dag willen wij, inwoners van Europa, onze stem laten horen. Want een oorlog in Oekraïne is een oorlog in Europa. Een directe aanval op onze Europese waarden van vrede, democratie en solidariteit.

17 feb. 2023

Wij laten van ons horen op 24 februari met een grote demonstratie. We starten met een protestmars vanaf het Museumplein naar de Dam en luisteren daar naar meerdere sprekers. Hoe meer mensen aansluiten, hoe duidelijker de boodschap aan de wereld: dit machtsmisbruik accepteren wij niet!

  • Waar? Start op het Museumplein in Amsterdam, daarna op de Dam.

  • Wanneer? 24 februari 2023

  • Hoe laat? Protestmars start 16.00, demonstratie van 17.00 tot 19.00 uur

  • Wat gaat er gebeuren? Massaal protest tegen de Russische agressie in Oekraïne, sprekers van de Oekraïense gemeenschap, de politiek en maatschappelijke organisaties sluiten aan.

  • Wil jij meedoen met de demonstratie? Meld je nu aan via Aanmeldlijst demonstratie ‘Stop de oorlog in Oekraïne’ en start met andere Volters.

Meer informatie op het Facebook evenement van Stichting Oekraïners in Nederland.

De demonstratie in Amsterdam wordt georganiseerd door Stichting Oekraïners in Nederland, samen met Amnesty International, Pax, Volt, Stichting The Soul of Europe, GroenLinks, Partij voor de Dieren en Partij van de Arbeid.

Volt voert in heel Europa actie. Benieuwd in welke landen we nog meer demonstraties organiseren? Bekijk het hier!