Generatie Volt op campagne

Op het congres hebben we het startschot gegeven voor de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart a.s.. We zijn ondertussen een maand verder en over iets minder dan een maand zijn de verkiezingen. Hoog tijd voor een korte tussenstand. Hierbij vier zaken die er zijn gebeurd en vier zaken waar je vanaf moet weten.

20 feb. 2023
Campagne volters op straat met flyers en Laurens Dassen

Wat is er gebeurd?

 1. Bingo!

  Alle Volt-leden hebben een campagnepakket ontvangen. In dit pakket zaten flyers, een poster en een bingokaart. Op de bingokaart staan allemaal dingen die je kunt doen om Volt te helpen tijdens deze campagne. Zo zijn er al veel posters opgehangen en flyers uitgedeeld. Wil je ook meehelpen deze campagne? Kijk dan hier wat je allemaal kunt doen.

 2. EU-verkiezingsdebat

  Op 15 februari mocht Eddy Hartog in debat tijdens het EU-verkiezingsdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen, ‘Provincies: Bestemming Brussel!’. Het debat ging over diverse onderwerpen die de provincie met Europa verbindt. Daarnaast ging het over Nederlanders die buiten Nederland wonen en dit keer voor het eerst kunnen stemmen voor de Eerste Kamer!

  Bekijk hier het volledige debat.

 3. Zaak gesloten, licht uit.

  Tijdens en na de verkiezingscampagne zetten we ons ook in voor directe verandering. Zo zijn we de actie gestart ‘zaak gesloten, licht uit’ met als doel zoveel mogelijk organisaties bewust te maken van energieverspilling. Want waarom moet dat licht ‘s nachts aanblijven? De actie is ontstaan in Amsterdam maar zijn we nu landelijk aan het uitrollen, zoals in Groningen.

 4. Gaby Perin-Gopie bij WNL en andere Volt kandidaten in de media

  Gaby Perin-Gopie, onze lijsttrekker voor de Eerste Kamer, was te gast bij WNL op Zondag. “Ik ben een gedreven voorvechter voor gelijke rechten. Dat is iets wat voortkomt uit mijn jeugd. We hadden niet veel te besteden. Als je het financieel niet breed hebt, heb je al snel te maken met allerlei uitvoeringsinstanties van de overheid. En zo heb ik dus ervaren hoe ingewikkeld en lastig het mensen gemaakt wordt om gebruik te maken van faciliteiten die in wetgeving bepaald zijn. In de Eerste Kamer wil ik me daar hard voor maken.Bekijk hier de volledige uitzending.

  Opiniestuk Juliet den Oudendammer, Zuid-Holland: Provincie, geef vluchtelingen een huis

  Interview Amos de Jong, Utrecht: Nieuwkomer Volt op overvol provinciaal stembiljet: ‘Wellicht in toekomst kleine kerncentrales’

  Interview Inge Vossen-Van Beers, Noord-Brabant: Volgende halte voor Volt: het provinciehuis in Den Bosch

  Opiniestuk Simon Blijenberg, Zuid-Holland: Pompen of verzuipen: hoe houden we ons hoofd boven water?

Wat gaat er gebeuren?

 1. Protestmars tegen de oorlog in Oekraïne

  24 februari is het precies een jaar geleden dat de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne is begonnen. Daarom organiseren we een massaal protest tegen de Russische agressie in Oekraïne, in samenwerking met de Oekraïense gemeenschap, maatschappelijke organisaties en andere politieke partijen. Loop je mee? Klik hier voor meer informatie.

 2. Debatten, debatten, debatten

  Onze Provinciale Statenkandidaten gaan in elke provincie in debat om onze waarden en standpunten te uiten. Kijk op de provinciale websites van Volt waar we gaan debatteren.

 3. Flyers everywhere

  Persoonlijk contact is natuurlijk erg belangrijk. Daarom gaan we volop de straat op om met zo veel mogelijk mensen in contact te komen. Door het hele land gaan we flyeren. Wil je meehelpen? Stuur dan een een mail en we brengen je in contact met het provinciale campagneteam!

 4. Stemmen!

  Last but not least, we gaan natuurlijk stemmen. Wanneer ook alweer? 15 maart. Waar? Bekijk hier waar het dichtstbijzijnde stemlokaal is.