Fractie-update - maart 2023

De afgelopen maand stond natuurlijk in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen. En wat hebben we een mooi resultaat behaald met elkaar: Volters zijn binnenkort vertegenwoordigd in alle bestuurslagen van de Nederlandse politiek. Bedankt voor jullie inzet en tijd om nu aan de slag te kunnen gaan! 

30 mrt. 2023
Laurens en Ernst in de tweede kamer met bloemen

Maar het werk van de fractie in de Tweede Kamer ging ook gewoon door. 

Een solidair Europa is een sterk Europa
In een wereld die razendsnel verandert en steeds onvoorspelbaarder wordt, is het essentieel dat we de Europese Unie sterker en onafhankelijker maken. Volt wil een robuuste gemeenschappelijke munt; alleen zo kunnen we ervoor zorgen, dat Europa de uitdagingen van vandaag en morgen aankan. Daarom deden we vijf voorstellen die bijdragen aan een solidair, rechtvaardig en slagvaardig Europa. 

Lees hier ons manifest

Ernst Boutkan beëdigd als tijdelijk Kamerlid
Op 16 maart werd Ernst Boutkan beëdigd als Kamerlid voor Volt. Hij zal tijdelijk de taken van Marieke Koekkoek overnemen, die met zwangerschapsverlof is. In de komende maanden zal Ernst zich hard maken voor ons klimaat, beter en toegankelijker treinverkeer in Nederland en Europa, en een nieuwe blik op ondernemen: verantwoord en duurzaam!

Check deze video om Ernst beter te leren kennen
En luister hier naar zijn eerste radio-optreden als Kamerlid van Volt

Tijd voor een Europees asiel- en migratiebeleid

Het huidige asiel- en migratiebeleid faalt. Artsen Zonder Grenzen kwam afgelopen zomer zelfs naar Nederland omdat de humanitaire situatie zo slecht was, dat ze moesten ingrijpen. Toch blijft Rutte pleiten voor beleid waarvan we weten dat het niet werkt. Volt wil een gezamenlijk Europees asielbeleid, met onder andere snelle procedures en een eerlijke herverdeling over de lidstaten.

Lees hier het opiniestuk dat Marieke schreef voor Brusselse Nieuwe
En kijk hier terug wat Laurens erover zei tijdens het NOS-radiodebat

De Tweede Kamerfractie in de media

👉 Laurens sprak bij Goedemorgen Nederland over het vertrouwen in de politiek, en hoe we dit kunnen herstellen. 

👉 En Laurens ging langs bij Op1 om het te hebben over het STAP-budget: “Zorg dat je het STAP-budget zo inzet, dat mensen naar de arbeidssectoren gaan waar ze het meest nodig zijn.”

👉 Ook had Laurens twee persoonlijke interviews, een portret door de NRC, en bij Mischa! op Radio1.