Vrijwilliger in het zonnetje: Xander

Wie ben je? Hoe oud ben je? Waar kom je vandaan?

Ik ben Xander, ik ben op dit moment 20 jaar oud en kom uit de regio Den Haag.

7 dec. 2022

Wat doe je als vrijwilliger voor Volt?

Ik hou mij voornamelijk bezig met twee dingen binnen Volt, namelijk campagne en public interaction (sociale media). Voor campagne heb ik de functie van campagne-colead van de regio Haaglanden, maar de meeste tijd gaat nu naar mijn werkzaamheden binnen het provinciaal campagneteam. Ook ben ik actief binnen het public interaction team, het team dat verantwoordelijk is voor het beantwoorden van dm's en comments op de sociale media, en mailtjes die we binnenkrijgen in onze infomailbox.

Waarom vind je het leuk om juist dít te doen voor Volt?

Ik vind het leuk om dit te doen voor Volt omdat ik de sociale aspecten van het publicinteractionteam en het campagneteam erg fijn vind. Ik ben meestal met mensen bezig, direct of indirect, iets wat voor mij voor plezierig werk zorgt!

Waarom ben je actief geworden voor Volt?

Omdat ik achter de waarden en ideeën van Volt sta, dus ik draag graag een steentje bij aan het verder ontwikkelen en verspreiden hiervan. Verder vind ik de mensen binnen Volt altijd fijn om mee te werken en dacht ik dat het een leuke ervaring zou kunnen zijn.

Wat vind je het leukste aan het actief-zijn als vrijwilliger voor Volt?

Het leukste aan actief-zijn voor Volt zijn de mensen. Naast alle andere redenen zijn de meeste mensen binnen Volt echt supergezellig en down-to-earth. Je kunt echt hele hechte vriendschappen bouwen hier.

Zou je anderen aanraden om ook vrijwilliger te worden bij Volt? Zo ja, waarom?

Natuurlijk zou ik mensen aanraden om vrijwilliger te worden! Als de waarden van Volt iets zijn waar je achterstaat, dan is dit dé manier om te partij te helpen. Tegelijkertijd doe je belangrijke maatschappelijke ervaring op, wat goed is voor je persoonlijke ontwikkeling, en zijn de mensen waarmee je werkt superleuk!

Wat is het leukste wat je als vrijwilliger hebt meegemaakt?

Het leukste wat ik als vrijwilliger heb meegemaakt, was het organiseren van een bustour voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik heb toen de bus geregeld, met een mooi groot Volt-logo op de zijkant, en iemand anders de route. Samen met een grote landelijke delegatie, inclusief Laurens, zijn wij toen alle niet-Randstedelijke gemeenten langsgegaan waar we meededen. Supervet!