Volt optocht met bordje meer Inspraak

Volt Academy - Democratie van de 21ste eeuw

14 dec. 2023 20:00 - 21:30
Koninginnegracht 7, Den Haag

De verkiezingen zijn relevanter dan ooit. Als burger staan we in het middelpunt van de aandacht en wordt dagelijks om onze mening gevraagd. Dit zal zo blijven tot 22 november. Maar daarna houdt het niet op. Nee, daarna begint het pas. Als Volt vinden we dat inwoners moeten meedenken en meebeslissen over keuzes die hun leven beïnvloeden en over de manier waarop hun geld wordt besteed. Dit klinkt logisch, maar is in de afgelopen periode regelmatig fout gegaan. Wat kunnen we van deze momenten leren en hoe stellen we de burger ook na 22 november centraal. Graag nemen we jullie deze Academy mee in dit onderwerp aan de hand van klassieke vormen van burgerparticipatie en de alternatieven en nieuwe ontwikkelingen op dat gebied.

Dit gaan we doen onder leiding van Dr. Nanke Verloo. Nanke is Universitair Docent in Stedelijke Politiek en Planologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft zich gespecialiseerd in conflict, burgerparticipatie, en in- en uitsluiting in stedelijke ontwikkelingsprocessen. Ze is opgeleid in zowel Antropologie als Bestuurskunde en onderzoekt hoe steden inclusiever kunnen worden bestuurd, geleefd en beleefd. Dit doet zij voor steden in Nederland zoals Amsterdam, maar ook als Visiting Professor aan de Universidad de Los Andes in Bogota, Colombia.

Traditiegetrouw vindt ook deze editie van de Volt Academy plaats op het Volt partijkantoor (Koninginnegracht 7 in Den Haag). De inloop is vanaf 19:45 uur en om 20:00 uur zal de lezing beginnen. Het evenement duurt tot ongeveer 21:30 uur en zal worden afgesloten met een borrel.

Voor vragen over toegankelijkheid en andere zaken kan je terecht bij Roel Noordhof via [email protected].

English
This event will be held in Dutch, which is why the event information is only available in Dutch.

Je kan je aanmelden via de volgende link

Ook op de agenda

Alle events