Volt sticker op stembus

TCA - Europese toekomst: jongeren nu aan zet

22 mei 2024 15:30 - 16:00
Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11, Leiden

Tijdens dit evenement (taal: Nederlands) gaan we in op het belang van de Europese verkiezingen. Hoe werkt het daar in Brussel en wat voor effect hebben Europese besluiten op jouw leven? Belangrijk om te beseffen: wie die besluiten neemt, daar stem jij voor op 6 juni.

Programma
Dat beeld van Europa en de werking in Brussel, dat schetsen we natuurlijk niet zelf. Eveline van Rijswijk, bekend van 'De Slimste Mens' en het radioprogramma 'Spraakmakers', neemt je mee door de politieke brij van Europa.

Vervolgens vraagt Tim de Wit, voormalig buitenlandcorrespondent die dagelijks verslag deed over o.a. de Brexit, een aantal (potentiële) Europarlementariërs het hemd van het lijf. Heb jij altijd al willen weten hoe het werkt daar in Brussel? Dit is je kans om je vragen beantwoord te krijgen! Wie nemen deel aan de panelsessie?

Gerben Horst (CDA)
Annelle van der Wel (ChristenUnie)
Kim van Sparrentak (GroenLinks)
Anne Cramer (SP)
Vivian de Hoogh (PvdD)
Teun Janssen (Volt)
We sluiten het programma af met een borrel. Heb jij je vragen tijdens het programma niet kunnen stellen? Dan heb je hier nog een herkansing. En uiteraard is dit een mooi moment om met anderen over de Europese verkiezingen te praten.

Voor first-time voters
Het evenement is vooral opgezet voor stemgerechtigden die voor één van de eerste keren gaan stemmen. Mogelijk heb je al wel een keer voor de landelijke verkiezingen gestemd, maar is dit je eerste keer voor de Europese verkiezingen. Doe mee op 22 mei en ga geïnformeerd naar de stembus!

Plenaire sessie ook digitaal te volgen
Is Leiden net te ver met de trein? We bieden de plenaire sessie met Eveline, Tim en de Europarlementariërs ook digitaal aan. Of dan al je vragen beantwoord worden, dat kunnen we niet garanderen. Daarvoor kun je het beste naar Leiden komen. Maar we snappen het als dat nét iets te ver is.

Meld je aan
De zaal is niet oneindig in grootte. Om een plek te garanderen, vragen we je om je aan te melden. Je kunt hier ook aangeven of je liever digitaal meedoet. Dan zorgen we dat je per e-mail een link naar de livestream ontvangt. 'Zien' we jou op 22 mei? Inloop is vanaf 15.30 uur, het programma start om 16.00 uur.

Ook op de agenda

Alle events