Politieke avond Enschede - Polarisatie en het vormen van een mening

18 apr. 2024 19:00 - 22:00
Universiteit Twente - borrelruimte

Wat: Volt Enschede Politieke avond 
Voor wie:
 Volt-leden en iedereen die Volt interessant vindt
Wanneer: 18 april van 19:30 tot 22:00, inloop 19:00, borrel vanaf 21:00
Waar: Universiteit Twente - Borrelruimte
Onderwerp: Polarisatie en het vormen van een mening

Algemeen:
We willen iedereen die Volt interessant vindt een plek bieden om elkaar te leren kennen, en te praten over Enschede, Europa, en politiek. Het idee is vooral om je eigen horizon te verbreden, kennis te maken met nieuwe/gezellige mensen en in een ontspannen, open en respectvolle omgeving met elkaar over de dingen in onze samenleving te praten. Het eerste deel van de avond zal bestaan uit een aantal onderdelen waarbij je met elkaar in gesprek gaat over een bepaald onderwerp. Het tweede deel van de avond is een borrel, waarbij je verder kunt kletsen, vragen kunt stellen aan het community team of de gemeenteraadsleden en elkaar beter kunt leren kennen. 

Onderwerp:
Deze sessie gaat over het vormen van je mening. Tijdens elke volgende politieke avond zullen we in dialoog gaan, maar daarvoor zijn een aantal dingen handig om te weten en daarover gaan we het hebben. Hoe vorm jij een mening, heb welke vooroordelen heb jij, heb je wel eens te maken gehad met vooroordelen, en hoe ga je om met polarisatie in jouw omgeving?

Deze avonden worden georganiseerd door community team Volt Enschede. Aanmelden wordt gewaardeerd, zo weten we voor hoeveel drinken/lekkers we moeten zorgen. De gemeenteraadsleden Erik Kemp en/of Linda wissink zullen ook aanwezig zijn wanneer dit in hun schema past. De avonden zijn in principe gratis toegankelijk/gefinancierd door een afdracht van de raadsleden, maar een bijdrage is altijd welkom. Neem contact op met [email protected] voor meer info of vragen. Tot binnenkort!


Kom langs bij één van onze politieke avonden!

Vind je het ook leuk om na te denken en te praten over lastige onderwerpen in onze samenleving?  Wil jij ook onderdeel worden van een enthousiaste groep Volters in Enschede of gewoon eens komen kennismaken? Kom dan ook langs!

Ook op de agenda

Alle events