Spinoza Cirkel

De Spinoza Cirkel is een informeel netwerk van mensen die de pan-Europese beweging Volt een warm hart toedragen en daarom ondersteunen in woord en daad.

Tweede Kamerverkiezingen november 2023

2de kamer, uitzicht op de blauwe zetels van een microfoon.

Dit najaar kiezen we een nieuwe Tweede Kamer. Onderwerpen als klimaatverandering en migratie dreigen weer vooruitgeschoven te worden. Juist nu moeten we kiezen voor de toekomst, voor verandering. Volt wil nú handelen en met sociale, duurzame oplossingen komen. In Nederland en Europa.

We staan er goed voor, maar we hebben jouw hulp nodig om het Volt-geluid zo luid mogelijk te laten horen en een nieuwe generatie in de politiek verder in te luiden.

Nu is de kans Volt groot te maken en die kans gaan we samen pakken!

  • De Spinoza Cirkel biedt u - buiten de kans om bij te dragen aan Volt - ook een interessant netwerk. We organiseren verschillende bijeenkomsten met vooraanstaande sprekers en Volt-kandidaten.

  • De Spinoza Cirkel begint vanuit Nederland, maar zal - in lijn met de idealen van Volt - uiteindelijk in heel Europa actief worden.

  • Toetreding in Nederland kan door minimaal €5.000,- te doneren (€1.000,- per jaar over een periode van vijf jaar kan ook)*.

  • Volt heeft in Nederland de ANBI status en daardoor is de gift belastingaftrekbaar**.

  • * Wanneer u €3.000 - of meer doneert in één jaar wordt u in het kader van transparantie met naam vermeld op de website en in het jaarverslag van Volt.

  • ** Periodieke donaties over een periode van 5 jaar zijn volledig belastingaftrekbaar, middels dit formulier. De aftrekbaarheid van éénmalige giften is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

  • Baruch Spinoza (1632-1677) past bij Volt: een man van de rede en een voorvechter van gelijke rechten, democratie en een onafhankelijke rechterlijke macht.

Het streven om te begrijpen is de basis van goedheid.