Plaats nou eindelijk de Europese vlag ook in de Tweede Kamer!

“Huh? De EU-vlag staat nog níet in de Tweede Kamer?!”, horen we je denken! Ja, wij zijn ook verbaasd. Hij staat er gewoon niet. Wel in de Eerste Kamer, maar dus niet in de Tweede. En dat moet anders.

Nederland is één van de grondleggers van de Europese Unie. Vandaag, op 9 mei (Europadag), vieren we vrede, eenheid en veiligheid in Europa.

Alleen: er is geen vrede in Europa. Op ons continent vindt een verwoestende oorlog plaats.

We weten: zonder een verenigd Europa geen vrede. Alleen met een sociaal rechtvaardig, sterk en onafhankelijk Europa kunnen wij onze waarden van democratie, de rechtsstaat, tolerantie, vrede en diversiteit uitdragen en koesteren.

Zonder een verenigd Europa staan we zwak tegenover andere wereldmachten en veroveraars. Met een echt verenigd Europa kunnen we klimaatverandering aanpakken, vluchtelingen humaan en fatsoenlijk opvangen en onze toekomst vormgeven.

Helaas komt nog te vaak voor dat partijen in de Tweede Kamer het belang van Europa vergeten. Omdat ze liever naar hun eigen navel staren. Terwijl: onze toekomst ligt in Europa.

Dus help ons de navelstaarders herinneren dat we het zonder een sterk en onafhankelijk Europa niet af kunnen.

Teken de petitie voor het plaatsen van de blauwgele vlag van de Europese Unie in de Tweede Kamer, al meer dan 1.500 Europeanen gingen je voor! ✍️

Teken de petitie