Wij zijn de Groene Volters

De tijd voor actie is nu!

Terwijl 800 klimaatactivisten werden opgepakt, maakte Shell een recordwinst van €40 miljard euro. Klimaatverandering en biodiversiteitsverlies zijn de belangrijkste uitdagingen van de 21ste eeuw, maar een versnelling van de duurzaamheidstransitie blijft uit. Wij, de Groene Volters, maken ons zorgen en komen in actie. De tijd van vooruitschuiven is voorbij!

15 feb. 2023
Tijdens protens houd iemand een kortonenbord omhoog met de tekst: Climate justice now

Volt onderschrijft de klimaatnoodtoestand. Een snelle, ingrijpende verandering van onze samenleving is nodig om een redelijke kans te houden op een maximale opwarming van 2°C en om onze planeet leefbaar te houden voor zoveel mogelijk planten, dieren en mensen. Volt wil met Europa, Nederland, onze provincies en onze gemeenten klimaatneutraal zijn in 2040. Dat lukt als we daar nú voor kiezen.

De Groene Volters staan voor het duurzame karakter van onze partij. Wij willen mens en natuur weer in evenwicht brengen. Het is onze missie om te voorkomen dat de planeet liever niet meer dan 1,5° opwarmt, maar zeker niet meer dan 2°C, en om de biodiversiteit te helpen herstellen. Dat doen we door de urgentie van ambitieus duurzaamheidsbeleid actief bij (onze) vertegenwoordigers onder de aandacht te brengen en te borgen in beleid.   

Onze vertegenwoordigers zetten zich al met veel passie in voor een leefbare planeet, maar er moet meer gebeuren. Met de treffende woorden van Laurens Dassen: “De tijd van vooruitschuiven is voorbij.” Oftewel, de tijd voor actie is nu!

Vragen kan je sturen naar [email protected].

Sluit je aan bij ons netwerk en doe mee!