Volt doet als eerste Europese partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen: lijsttrekkers bekendgemaakt in 10 gemeenten

Den Haag, 19 november - Volt gaat als eerste Europese partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland en wel in tien gemeenten. De lijsttrekkers zijn op de lokale congressen bekendgemaakt. Hiermee is het startschot gegeven voor de campagne.

Denk Europees, doe lokaal

19 nov. 2021

“Het is nu zeker dat we als eerste Europese partij meedoen in wel tien Nederlandse gemeenten. Lokaal meedoen aan de verkiezingen is een logische vervolgstap voor ons. Want Europa bouw je niet van bovenaf, maar van onderop. Onze lokale vertegenwoordigers zijn de oren en ogen van mensen dichtbij en zorgen dat zij plaatselijk, landelijk en in Europa gehoord worden. De gemeente is het eerste aanspreekpunt voor mensen en wij willen dat dat aanspreekpunt staat als een huis,” aldus Peter-Paul de Leeuw, voorzitter van Volt Nederland.

De lijsttrekkers zijn gekozen

Volt gaat meedoen in Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. De afgelopen twee weken zijn er in de deelnemende gemeenten ledencongressen georganiseerd, waarin gestemd werd over het beleidsprogramma, de kandidatenlijst en de lijsttrekker. Met de aankondiging van Erik Kemp als lijsttrekker voor Volt Enschede is deze week het overzicht compleet.  De lijsttrekkers in de overige negen gemeenten zijn: Juliet Broersen voor Amsterdam, Niels Scholten voor Arnhem, Kyra Gremmen voor Delft, Arjen van Silfhout voor Den Bosch, Jacco Rubenkamp voor Eindhoven, Julius Ortjens voor Maastricht, Imane Elfilali voor Rotterdam, Ruud Maas voor Utrecht en Cankut Ercan voor Zwolle. 

Tijd voor campagne 

Nu de kandidatenlijsten in alle deelnemende gemeenten ingestemd zijn, is het tijd voor de volgende stap. De aankomende weken wordt de laatste hand gelegd aan de verkiezingsprogramma’s en start de voorbereiding van campagne-acties.

Wil jij helpen bij de campagne? Word lid, meld je aan bij een lokale afdeling of doneer!