Vertel je Franse vrienden: ga stemmen!

Sinds Volt Europa is opgestart in 2017, zijn we uitgegroeid tot een partij die actief is in meer dan dertig landen. In tien Europese landen heeft Volt verkozen volksvertegenwoordigers, op regionaal, lokaal, landelijk en Europees niveau. Samen zetten zij zich vol in voor echte vooruitgang en voor een sterk Europa. Meer dan ooit is ons Europese verhaal belangrijk om te vertellen. Want rechts-conservatief is in heel Europa aan het groeien, ook in Frankrijk.

26 jun. 2024

Parlementsverkiezingen in Frankrijk

Voor Volt zijn de Europese verkiezingen een groot succes geworden. Radicaal-rechts behaalde in Frankrijk echter een flinke overwinning, wat voor Macron reden was om in eigen land nieuwe parlementsverkiezingen uit te schrijven. Volt doet mee aan deze verkiezingen!

Deze verkiezingen zijn cruciaal voor Frankrijk én de Europese Unie: kiezen de Fransen voor nationalisme en eigenbelang? Of voor een progressieve toekomst waarin ze samenwerken met andere Europese landen? 

Tussen het linkse blok en het centrale blok biedt Volt Frankrijk een alternatief voor de lange termijn: ‘Le Front Européen’. Hiermee pleit Volt Frankrijk voor een samenwerking van progressieve en pro-Europese krachten, en tegen radicaal-rechts, nationalisme en populisme.

De verkiezingen in Frankrijk vinden plaats op 30 juni en 7 juli 2024. Stemgerechtigde Fransen in Nederland, België en Luxemburg kunnen vanaf 25 juni al digitaal stemmen, bijvoorbeeld op Volt-kandidaat Sacha Courtial.

Help Volt en vertel het aan al je Franse vrienden en collega's! 

Meer weten: check dan de website van Volt Frankrijk