Hulp bij belastingzaken: de eerste voorlichtingsavond!

Dinsdag 13 september was het zover. De eerste voorlichtingsavond van Hulp Bij Belastingzaken (HBB): een initiatief opgezet door Parham Rahim Zadeh in samenwerking met een groep vrijwilligers en Volt!

19 okt. 2022

Een korte samenvatting.
Hulp Bij Belastingzaken is een groep van belastingadviseurs die op vrijwillige basis zogenoemde ‘belasting niet-redzame mensen’ uit de samenleving helpt op het gebied van belastingen, toeslagen en overige fiscaal-juridische zaken. 

De eerste voorlichtingsavond werd gehouden in het pand van Dynamo aan de Rijnstraat in Amsterdam. Een twintigtal mannen met een niet-Westerse achtergrond die hun stadsdeel vertegenwoordigen waren de deelnemers deze avond. Na een korte introductie van HBB, ontstond een dynamisch gesprek met deze vertegenwoordigers. Uit dit gesprek en de vele vragen die de vertegenwoordigers hadden is gebleken dat er veel behoefte is aan hulp en begeleiding op het gebied van belastingen en toeslagen. De huidige middelen die hun op dit moment ter beschikking staan zijn veelal niet toereikend, niet in de buurt of het duurt simpelweg te lang om een afspraak te krijgen. De hulp van HBB is dan ook erg welkom gebleken. De deelnemers zijn geholpen bij hun vragen over inkomen uit werk en woning, pensioenen, buitenlands inkomen, sparen en beleggen en toeslagen. 

De avond is een groot succes gebleken, want HBB is uitgenodigd om terug te komen en om elders eveneens een voorlichtingsavond te geven. 

Spreekt dit initiatief jou aan? Wil je helpen, maar heb je geen specialistische kennis op het gebied van belastingen en toeslagen? Dat is niet erg! Iedereen is van harte welkom. Naast fiscaal onderlegden is er vraag naar vrijwilligers die een tweede taal spreken. Stuur [email protected] een e-mail en wij nemen contact met jou op.