Even voorstellen: lijsttrekker Jan Jacob Hilberdink

De kandidatencommissie Groningen schreef onder meer het volgende:

…Jan Jacob is een gedreven, ambitieus, vrolijk en open-minded Volt-lid. Hij beschikt over een zeer breed (internationaal) netwerk, is doel- én relatiegericht, politiek sensitief en heeft oog voor kwaliteiten en voor het ontwikkelen van (jonge) mensen. Hij vertoont leiderschapskwaliteiten, is besluitvaardig, vasthoudend, maar staat open voor andere meningen...

6 mrt. 2023
Jan Jacob Hilberdink portret

..Jan Jacob gaat op zoek naar kansen en mogelijkheden voor maatschappelijke ontwikkelingen, ook in de regio. Een ontwikkelpunt voor Jan Jacob is: geduld.

Jan Jacob: “Als ondernemerskind ben ik opgegroeid in ons familiebedrijf en was daar actief op het gebied van horeca, recreatie, en gezondheid. Later ben ik overgestapt naar de ICT. Vervolgens heb ik organisaties ondersteund bij hun innovatie en hun internationale business development. Sinds enkele jaren ben ik actief als expert voor verduurzaming van utiliteitsbouw in het kader van de energietransitie.

Ik heb grote belangstelling voor de geschiedenis van Europa en in het bijzonder van het Europese sociale en politieke speelveld. Met name de strijd tegen discriminatie, het stimuleren van inclusie in samenleving en bedrijfsleven en de connectie van onderwijs met maatschappij en bedrijfsleven hebben mijn interesse.

Maar ook geloof ik in het eerlijk verdelen van welvaart, het realiseren van een gezamenlijke milieu- en klimaataanpak, zonder hierbij het belang van een vitale Groningse regio uit het oog te verliezen. Verder zie ik het migratievraagstuk niet als probleem, maar als een enorme kans onze maatschappij zorgzaam en leefbaar te houden. Wonen in de provincie Groningen biedt kansen voor de woningproblematiek, maar vereist investeringen in goede bereikbaarheid van de regio door voldoende beschikbaarheid van openbaar vervoer. Voor al deze zaken wil ik mij in de Provinciale Staten sterk maken.

Tijdens mijn kennismaking in de afgelopen weken met het politieke spel van de provincie Groningen, voelde ik mij als een vis in het water en ben ik ervan overtuigd geraakt dat ik in de Provinciale Staten (PS) voor Volt een belangrijk verschil kan maken. De besluitvorming in de PS komt namelijk vooral tot stand als onderhandelingsresultaat met andere (coalitie)partijen. Gelukkig zit onderhandelen en resultaatgericht werken in mijn bloed.

Als lijsttrekker zal ik mij niet alleen richten op de stad Groningen, maar vooral ook op de provincie. Als netwerker pur sang verwacht ik veel mensen te kunnen overtuigen van de belangrijke rol die Volt in de provinciale politiek kan vervullen.”