Volt verkozen in 10/10 deelnemende gemeenten!

Gisteravond, woensdag 16 maart om 21:00 uur, sloten de stembureaus in heel Nederland. Voor elk van de tien gemeenten waar Volt maanden geleden aankondigde deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen was het moment daar. Voor elke gemeente een even volle zaal, waar Volters in spanning met elkaar op de uitslagen wachtten.

17 mrt. 2022

Het harde werk heeft gebaat, want elk van de teams heeft het voor elkaar gekregen Volt de komende vier jaren voor het eerst op lokaal niveau, in de gemeenteraad, te mogen representeren. Het doorzettingsvermogen en de toewijding van onze fantastische vrijwilligers en kandidaten, ook in moeilijke tijden, is aanstekelijk en een drijfveer voor alle teams, zowel in ons land als in de rest van Europa. 

Met onze 20 nieuwe volksvertegenwoordigers, zal Nederland het vijfde land zijn waar Volt op lokaal niveau verkozen is. Een mijlpaal op het pad naar betere samenwerking binnen Europa, wat nu van enorm belang is. Imane Elfilali, lijsttrekker Volt Rotterdam, reageerde gisteravond op de uitslag: ‘Ik ben trots op hoe we dit met elkaar hebben gedaan. In verbinding met elkaar, solidair. Solidair in Rotterdam, solidair in Nederland en solidair in Europa, met elkaar.’  

Op naar de raad!

Wij wensen al onze kersverse raadsleden veel succes en hebben er het volste vertrouwen in dat zij geweldig werk zullen verrichten. Met trots zetten wij de resultaten op een rijtje: 

Kaart van Nederland met verkozen gemeenten