Damian Boeselager

Volg Damian

Ik ben geboren in Frankfurt in 1988, de jongste van vier kinderen. Na mijn eindexamen, militaire dienst en een halfjaar in Zuid-Amerika, studeerde ik filosofie en economie in Bayreuth. Ik begon mijn professionele leven bij een groot strategisch adviesbureau, waar ik veel projecten begeleidde in de sociale en publieke sector, bijvoorbeeld in Rome, Kosovo of bij het Federale Bureau voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) in Nürnberg.

Na tweeënhalf jaar besloot ik terug te keren naar de universiteit. Ik verhuisde naar New York om een masteropleiding in Public Policy te beginnen. Het was in deze opwindende stad dat ik Andrea en Colombe ontmoette. Het was het jaar 2016: het jaar van Trump, Brexit en de opkomst van Le Pen en de AfD (extreemrechts in Duitsland). We wilden niet passief toekijken terwijl Europa werd bedreigd, dus besloten Andrea, Colombe en ik Volt Europa op te richten in 2017. Ik verhuisde terug naar Berlijn om Volt op te bouwen, samen met veel andere mensen in heel Europa. De verkiezingsnacht van de Europese verkiezingen van 2019 was misschien wel het gekste moment van mijn leven.

Als lijsttrekker van Volt uit Duitsland trad ik toe tot het Europees Parlement. Sindsdien geniet ik van het ongelooflijke voorrecht om rechtstreeks deel te nemen aan de Europese politiek met mijn team. Ik ben trots om te zeggen dat we aardig wat hebben bereikt. Sinds 2019 heb ik gewerkt aan 25 wetgevingsvoorstellen, waarvan ik er 6 als rapporteur heb behandeld (lees hier meer). Voorafgaand aan de Europese verkiezingen van 2024 lijkt het anti-EU-populisme in Europa sterker dan ooit. Met Volt wil ik deze krachten tegengaan. De weg naar de volgende verkiezing zal uitdagend en opwindend zijn, maar ik ben er meer dan klaar voor. Kom en help ons op te komen voor een betere EU!

Nieuws over Damian Boeselager

Updates van onze mensen?

Onze mensen schrijven regelmatig mee aan onze nieuwsbrief. Word lid om hem te ontvangen, of abonneer je hier.

Inschrijven