Vacature communicatie commissie: Co-lead Communicatie (v/x) (Vrijwillig)

Het communicatieteam van Volt Amsterdam zorgt voor het contact met de Amsterdammer, de kiezer en de Volter via alle kanalen. De vrijwilligers in dit team houden zich bezig met de communicatie met leden middels onze nieuwsbrief en het publiek in het algemeen via onze website en sociale media kanalen. Daarnaast is dit team verantwoordelijk voor de woordvoering met de pers en de public relations.

Voor dit team zoeken we naar twee enthousiaste Volters die samen als co-Leads leiding willen geven aan de vele activiteiten die dit met zich meebrengt. Uiteraard doe je dat niet alleen, maar met tientallen actieve Volters die zich inzetten in het Communicatie Team. Daarnaast maak je deel uit van het Volt Amsterdam Leads-team bestaande uit het bestuur en de co-leads van de overige functionele teams, zoals Community, Events en Beleid.

Volt Amsterdam bestaat uit ruim 2.200 leden, wat is er mooier dan met al deze leden, en het Amsterdamse publiek in het algemeen, actief in contact te zijn en blijven? Wat is er nodig om dit voor elkaar te krijgen? Misschien heb jij daar wel leuke creatieve oplossingen voor!

Wat ga je doen

  • Samen met je co-lead ontwikkel je een effectieve communicatiestrategie voor Volt Amsterdam;

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor PR & Social, in nauwe samenwerking met de fractie

  • Je bedenkt nieuwe ideeën om effectief te communiceren intern met leden en extern met alle stakeholders;

  • Je werkt je idee uit, waarbij je samenwerkt met verschillende teams, zoals het community, events en beleids team;

  • Je neemt deel aan het maandelijkse team lead overleg met het bestuur om de gang van zaken te bespreken en je activiteiten af te stemmen met de andere functionele teams.

Wie zoeken we

Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en de kracht van diversiteit inzet om betere resultaten te behalen voor onze samenleving. Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt of wat je gelooft: we nodigen je van harte uit om te reageren. U kunt ook solliciteren als u niet vloeiend Nederlands spreekt.

Geloof jij dat goede, enthousiaste, creatieve en positieve communicatie het verschil kan maken en gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Dan zoeken we jou!

Ervaring in (politieke) communicatie is een pré, maar geen must. Geschatte tijdsbesteding per week: 2 - 8 uur, afhankelijk van projecten, activiteiten en je eigen efficiency.

Spreekt deze vrijwilligersvacature je aan? Neem dan contact op met Bestuur Volt Amsterdam ([email protected]).