Europees denken, lokaal doen / Duurzaam Amsterdam

Slimme technologie voor het afvalprobleem

Volt wil scanauto’s en afvalcontainers uitrusten met slimme technologie om te helpen het afvalprobleem op te lossen. Daarnaast willen we Amsterdammers zelf beter in staat stellen om snel en makkelijk te laten weten waar het mis gaat.

De 5 + 1 uitdagingen in Europa volgens Volt

Volt heeft 5+1 fundamentele uitdagingen gedefinieerd die in elk Europees land en in heel Europa moeten worden aangepakt.

De 5 uitdagingen zijn in principe hetzelfde voor elk land, maar de implementatie kan worden aangepast aan de nationale context en rekening houden met lokale realiteiten. De +1 uitdaging - ons voorstel om de EU te hervormen en te versterken - is identiek in alle landen.

Meer weten?

Download het volledige verkiezingsprogramma (PDF)
 • 01

  Kiezen voor een duurzaam Amsterdam

  Klimaatverandering heeft directe gevolgen voor de leefbaarheid in de stad. Duurzaamheid moet de norm worden voor Amsterdam.

 • 02

  Een nieuwe kijk op economie

  Innovatie begint bij mensen. Volt wil dat welzijn een belangrijke drijfveer wordt voor economisch beleid. Een stad die in balans wil zijn, laat zich niet verdelen in winnaars en verliezers, maar kijkt naar het geheel en betrekt iedereen bij het succes.

 • 03

  Gelijke kansen voor iedereen

  Echte vrijheid is kunnen zijn wie je bent en kunnen doen waar je goed in bent. We willen dat alle Amsterdammers dezelfde kansen krijgen, we willen werken aan het herstel van vertrouwen tussen burger en overheid en de verschillen tussen wijken verkleinen.

 • 04

  De moderne hoofdstad

  Volt wil de toekomst van de volgende generatie veiligstellen en de kans geven dromen en ambities waar te maken. Dat kan alleen met toegankelijk onderwijs voor iedereen in de stad, ongeacht je postcode.

 • 05

  De ziel van de stad

  Amsterdammers moeten de mogelijkheid krijgen om mee te beslissen over de belangrijkste keuzes die hun leven en toekomst beïnvloeden.

 • +1

  Toekomst. Made in Europe

  Van Europese samenwerking wordt Amsterdam sterker en Europa wordt sterker van Amsterdam. Volt streeft ernaar dat Amsterdam één van de leidende steden op het gebied van duurzame innovatie wordt - een paradijs voor best practices op duurzaamheidsgebied.