Maak kennis met Tweede-Kamerkandidaat Rens de Boer

De eerste minister van Preventie – dat is het ultieme doel van Rens de Boer. Iedereen verdient een vitaal en vrolijk leven en daar zet de geboren Zaankanter zich voor in. “De politiek houdt zich te veel bezig met het oppervlakkige. Ik pak problemen graag aan bij de kern, dus waar ze ontstaan. Dat kan als minister van Preventie.”

3 nov. 2023
Rens de Boer loopt in Amsterdam aan de gracht

“Mijn inspiratie en motivatie krijg ik door wetenschappelijke inzichten en frisse ideeën. Als je dat combineert met de praktijk, dan weet je hoe het gaat met mensen. Dat is mijn vertrekpunt voor nieuwe oplossingen.”

En die oplossingen zijn voor Rens duidelijk nodig. “De politiek heeft jarenlang problemen voor zich uitgeschoven. Daar erger ik mij aan. Want goede politici horen problemen te doorgronden om vervolgens radicale keuzes te maken.”

Sociale waarden zijn hierbij Rens’ vertrekpunt. “Ik wil Nederland beter maken voor iedereen, in het bijzonder voor mensen die leven in armoede. Het leven is voor hen zoveel zwaarder en lastiger. Dat moet en kan veel beter.”

“Als ik in de Kamer zit, ga ik daarom aan de slag met al die toeslagen. Dat kan simpeler met duidelijke basistoelagen en uiteindelijk ook met een basisinkomen. Een goede woning hoort daar ook bij. De wooncrisis bestrijden we door als overheid duidelijk en voorspelbaar te zijn. Daarop kan de sector bouwen.”

Als echte Volter laat een ander speerpunt zich raden. “Klimaatverandering aanpakken vind ik ongelooflijk belangrijk. Ik kies ervoor dat de vervuiler betaalt. We maken de fabrieken schoner. En de circulaire economie dwingen we af.”

Rens de Boer

Voor oplossingen voor de grootste problemen kijkt Rens naar Europa. “Eén federaal Europa is essentieel voor een goede toekomst. Als kikkerlandje krijgen we de klimaatcrisis en de migratiecrisis niet onder controle. Daarvoor hebben we een democratische en daadkrachtige EU nodig, met directe invloed van ons allen. Lokale problemen pakken we lokaal aan, landelijke problemen landelijk, en grote problemen die over de grenzen heen gaan, die moeten we dus op dat niveau aanpakken! Dat moeten we erkennen, oppakken en aanpakken. En wel nu.”

Rens de Boer staat op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer op plek 7. Volg hem op LinkedIn, Twitter of Instagram. Hier komen ook updates van debatten waar hij heen gaat. Zie ook https://linktr.ee/RensWdeBoer 

Debatten met Rens: