Maak kennis met Tweede-Kamerkandidaat Eveline Verbeek

Vrijheid, daadkracht en pal staan voor je idealen. Dat is politiek voor Eveline Verbeek. De 32-jarige Amsterdammer is kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen en staat in de startblokken om aan de slag te gaan voor Nederland en Europa. Wat is Evelines belofte aan de kiezer? Lees het hieronder.

3 nov. 2023

Een belangrijk onderwerp is vertrouwen. “Ik wil dat de overheid laat zien dat ze de burger vertrouwt." Een concrete maatregel is bijvoorbeeld het instellen van een permanent burgerberaad. Een groep gelote inwoners kan dan (samen met de politiek) burgerberaden agenderen over onderwerpen die hen na aan het hart liggen. De aanbevelingen uit individuele burgerberaden worden door de politiek serieus meegenomen in de besluitvorming. Het permanente burgerberaad ziet daarop toe.

Eveline: “Op die manier krijgen wij, de burgers, ook weer meer vertrouwen in de overheid en de politiek. Dat is de basis voor goed bestuur.”

Dierenwelzijn, met name in de bio-industrie, is ook een belangrijk speerpunt voor Eveline. “In ons verkiezingsprogramma vind je onze ambitieuze en progressieve plannen om het welzijn van dieren in de bio-industrie te verbeteren. Er komt wat mij betreft een centrale overheidsinstelling specifiek gericht op dierenwelzijn en de belangen van dieren krijgen een volwaardige plek in het landbouwbeleid. Uiteindelijk wil ik de bio-industrie helemaal afschaffen.”

“In de Tweede Kamer zal ik ook strijden voor vrouwenrechten”, vervolgt Eveline. “Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen heeft aangegeven na haar vijftiende levensjaar slachtoffer te zijn geworden van lichamelijk of seksueel geweld. Dat is absurd. Hier wil ik absoluut aan werken.”

“Ook in de armoedebestrijding zie ik veel mogelijkheden voor verbetering. Het kan toch niet dat in zo’n rijk land als Nederland bijna 1 miljoen mensen in armoede leven? Daarom pleit ik voor de invoering van een basisinkomen.” 

“Iedereen verdient een fijn bestaan. Daarom maak ik me grote zorgen over de grote crises die maar dooretteren. Ik denk dan vooral aan de klimaatcrisis, woningcrisis en migratiecrisis. Laten we samenwerken en over de grenzen kijken om deze problemen op te lossen. Daarom is Europa belangrijker dan ooit. En als je op mij stemt, op Volt, dan stem je op Europa.”

Eveline Verbeek staat op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer op plek 18. Op 6 november is zij te vinden bij het debat ‘Ondernemen in de Metropoolregio’ in de Balie. Zij gaat daarnaast de komende weken heel graag laagdrempelig in gesprek over (onder andere) de bovenstaande onderwerpen. Neem vooral contact met haar op via [email protected]