Nieuwe gezichten in het fractieteam

Voor het reces hebben we met veel enthousiasme gedeeld dat Ian Hendriks en Eva Vesseur geïnstalleerd waren als fractievertegenwoordigers. Kim Top zou na de zomer het rijtje compleet maken. Tijdens het reces hebben er een aantal verschuivingen in ons team plaatsgevonden. Ian Hendriks is inmiddels druk aan de slag als fractievertegenwoordiger voor de commissie Mobiliteit, Openbare Ruimte en Water. Helaas hebben Eva Vesseur en Kim Top zich moeten terugtrekken.

14 sep. 2022

Afscheid van Kim en Eva

Kim was al een tijd op zoek naar een woning in Amsterdam. Een zoektocht die gezien de overspannen woningmarkt vrijwel onmogelijk bleek. Noodgedwongen haar zoekgebied te verbreden, vond ze onverwachts een huis in Haarlem. Omdat je als fractievertegenwoordiger voor de gemeente Amsterdam woonachtig moet zijn in deze gemeente, kan Kim deze rol niet vervullen. We zullen haar missen in ons team, maar zijn blij dat ze een woning heeft gevonden en wensen haar heel veel geluk in Haarlem toe!

Ook Eva heeft zich helaas terug moeten trekken als fractievertegenwoordiger. Na haar installatie zou ze een paar drukke maanden op haar werk hebben. Hoewel ze gedurende deze periode al in het team zou meedraaien, zou ze pas na deze maanden op volle kracht aan het werk gaan als fractievertegenwoordiger. Echter ontdekte Eva vlak na de installatie dat ze in verwachting is. Uiteraard zijn we ontzettend blij voor Eva en feliciteren we haar met dit fantastische nieuws. Helaas betekent de zwangerschap wel dat juist op het moment dat ze meer tijd heeft voor haar rol als fractievertegenwoordiger, ze met verlof zou moeten. De combinatie van werk, haar rol bij Volt en de zorg voor een pasgeboren baby na het verlof is niet haalbaar. Daarom heeft Eva besloten zich terug te trekken als vertegenwoordiger. Ook haar gaan we missen in ons team, maar we wensen haar heel veel geluk en een voorspoedige zwangerschap toe.

Nieuwe vertegenwoordigers

Met het terugtrekken van Eva en Kim moesten we op zoek naar nieuwe krachten voor ons team. We zijn blij aan te mogen kondigen dat we deze versterking hebben gevonden in Femke Konings en Merle van Laake.

Merle van Laake stond de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen als nummer 11 op de lijst en is hierna aan de slag gegaan als fractiemedewerker voor Volt Amsterdam. Haar werkzaamheden zullen nu worden uitgebreid met het fractievertegenwoordigerschap. Ze is geïnstalleerd op de commissie Onderwijs, Zorg en Armoedebestrijding (OZA).

Femke Konings was nummer 9 op de kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen en zal binnenkort worden geïnstalleerd als fractievertegenwoordiger voor de commissie Ruimtelijke Ordening (RO). Femke gaat zich hier inzetten voor een eerlijker en transparanter erfpachtsysteem.

We zijn blij dat we aan de slag kunnen gaan met het verwezenlijken van het verkiezingsprogramma van Volt Amsterdam en daarmee Amsterdam een stukje socialer, eerlijker en duurzamer te maken.

Benieuwd wat een fractievertegenwoordiger precies doet? Lees onze eerdere blog.