Juliet Broersen kandidaat lijstrekker Europese Parlementsverkiezingen

Graag delen we met jullie wat er speelt met betrekking tot de naderende verkiezingen. Misschien heb je het al gezien in de Volt Nederland-nieuwsbrief van vandaag.

Onze fractievoorzitter, Juliet Broersen, heeft namelijk besloten zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap bij de Europese Parlementsverkiezingen in 2024. In de nieuwsbrief van Volt Nederland kun je meer lezen over de achterliggende gedachten van Juliet.

30 aug. 2023
Juliet Broersen portretfoto

Hoewel we het heel jammer vinden als Juliet inderdaad Amsterdam zou verlaten, zijn we trots op wat ze voor Volt Amsterdam heeft verwezenlijkt. We hebben vol vertrouwen dat haar waardevolle bijdrage aan Volt zich ook op Europees niveau zal laten gelden.

Het lidmaatschap van het Europees Parlement gaat echter niet samen met het raadslidmaatschap. Dus, als Juliet verkozen wordt in juni 2024, zal ze haar rol als raadslid neerleggen. Op dat moment zal Itay Garmy het fractievoorzitterschap van Juliet overnemen en iemand van de Volt Amsterdam-kieslijst de vrijgekomen zetel innemen.

Als je hier vragen over hebt, aarzel dan niet om een bericht te sturen naar [email protected] of via de Instagram-accounts van Volt Amsterdam of Juliet zelf. Juliet is ook 12 september aanwezig bij onze maandelijkse Get-together/Borrel bij café Peperwortel waar je haar persoonlijk vragen kunt stellen.

We zijn trots op de kandidaat-lijsttrekkers en wensen Anouk, Reinier en Juliet heel veel succes met de lijsttrekkersverkiezing!