Fractieupdate Zuid-Holland - Juli

Afgelopen maand hebben we weer een drukke periode gehad met activiteiten binnen en buiten de Provinciale Staten. Daarom geven we hierbij een fractieupdate met onder andere de bespreking van de voorjaarsnota, een reflectie op het afgelopen politieke jaar en een nieuwe versterking van onze fractie...

17 jul. 2024
  • Laatste Statenvergadering voor het Zomerreces

Afgelopen 10 juli hebben we de laatste Statenvergadering van het politieke jaar gehad, waarin we de voorjaarsnota en de kadernota bespraken. Dit zijn stukken waarin de beleidsdoelen voor het komende jaar en de periode daarna worden vastgesteld. Het waren de eerste financiële stukken waarin het beleid vanuit de coalitie was verwerkt, waardoor er veel was om over van gedachten te wisselen. Op de voorjaarsnota zijn vooraf meer dan 70 moties of amendementen ingediend, waaraan wij als fractie ook een kleine bijdrage hebben geleverd.

Zoals jullie misschien voorbij hebben zien komen, hebben we naast onze eigen ideeën ook aan Zuid-Hollandse Volters gevraagd naar ideeën voor moties of amendementen. We zijn ontzettend blij met hoe enthousiast iedereen hierop heeft gereageerd en we zijn zeker van plan om dit in de toekomst te herhalen! We hebben er al een paar kunnen verwerken in onze moties en zullen de andere ideeën zeker meenemen bij toekomstige gelegenheden.

Oorspronkelijk waren we van plan om vier moties in te dienen over innovatieve landbouwinitiatieven, educatie over landbouw, de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen, en luchtkwaliteit. In samenspraak met de gedeputeerden hebben we uiteindelijk alleen de eerste twee moties ingediend, maar helaas zijn deze niet aangenomen.

Wel hebben we moties over het inventariseren van modulaire kerncentrales, voldoende middelen voor de Europese Kaderrichtlijn Water, en meer toegankelijk leesbare Statenvoorstellen mede-ondertekend, en deze zijn alle drie aangenomen!

Tessa's inbreng tijdens het debat kunnen jullie HIER terugvinden!

  • Nieuwe penningmeester en afsluiting politiek jaar!

Verder hebben we een nieuwe versterking te vermelden van onze fractie. Jurgen Delfos is sinds afgelopen 1 juni begonnen als penningmeester van de fractiestichting. We heten Jurgen van harte welkom en zijn super blij met zijn komst!

Om het politieke jaar af te sluiten, zijn we als fractie in het weekend na de laatste Statenvergadering samengekomen in Het Nutshuis. We hebben daar als fractie teruggeblikt op wat we het afgelopen jaar allemaal hebben behaald en alvast vooruitgekeken naar het komende politieke jaar om te bepalen hoe we ons geluid nog beter kunnen laten horen in de provincie!

Nu gaan we genieten van het zomerreces om zo goed mogelijk uitgerust te beginnen aan het komende politieke jaar. Deze periode zullen we gebruiken om alle voorbereidingen te treffen om er weer een succesvol jaar van te maken! Tijdens het reces worden er bijeenkomsten georganiseerd waar we met elkaar in gesprek gaan over de verdeling van de ruimte in West-Nederland. We hopen jullie daar allemaal te zien!