Update fractie Eindhoven - april 2024

Regelmatig deelt onze fractie in Eindhoven een update over haar werkzaamheden. Heb je vragen voor onze fractie? Of wil je een keer op vrijdagmiddag langskomen op een inloopspreekuur? Neem dan contact met hen op via [email protected].

Iedere tweede woensdag van de maand organiseert de community Zuidoost-Brabant een meet-up in Eindhoven, waarbij eveneens de gelegenheid is om in contact te komen met onze raadsleden. Neem een kijkje in onze agenda om te zien wanneer de volgende meet-up is.

1 mei 2024
De fractie van Volt Eindhoven in de raadzaal.

Universele Hardcup voor Evenementen in Eindhoven

Met trots kunnen we melden dat Volt Eindhoven heeft bijgedragen aan de implementatie van een universele ‘hardcup’ voor evenementen in onze stad. Dit houdt in dat de bekers op grote evenementen herbruikbaar zullen zijn. Na het succes in andere steden volgen ook wij dit voorbeeld, wat zal bijdragen aan een duurzamere aanpak van evenementen in Eindhoven. Meer informatie over deze ontwikkeling vind je hier.

Verkeersboetes in Eindhoven

Na duidelijke discussies, onder andere van de burgemeester, over het uitdelen van meer verkeersboetes in Eindhoven, is besloten dat dit geen extra taak is die de gemeente op zich neemt. Een motie hierover haalde geen meerderheid, wat een zeldzaamheid is in deze termijn. Lees hier meer over dit onderwerp.

De Kadernota

De kadernota zijn aangeboden aan de raad. Dit document geeft een voorproefje van de begroting en schetst de grote lijnen van waar het gemeentebudget naartoe zal gaan. Volt Eindhoven staat voor de uitdaging om hierin keuzes te maken die onze stad nog leefbaarder maken. Een interessant detail uit de kadernota is het geld dat beschikbaar komt via Project Beethoven, zij het met een korte deadline. Op 15 mei vond een speciale informatieavond plaats voor raadsleden, waar zij uitleg kregen over de vrijgekomen financiële middelen.

Community Zuidoost-Brabant

Eindhoven maakt deel uit van onze community in Zuidoost-Brabant. Benieuwd wat jij kunt doen?