Vacature kandidatencommissie Volt afdeling Utrecht

Volt zoekt leden voor de kandidatencommissie van Volt Afdeling Utrecht. Ben jij een betrokken Volter en wil jij er voor zorgen dat Volt ook in jouw regio sterk wordt vertegenwoordigd? Wil je (in 2024 en 2025) een bijdrage leveren aan de vormgeving van het kandidaatstellingsproces voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2026 (en daar vervolgens mede uitvoering aan geven in 2025)?

Solliciteer dan nu voor de kandidatencommissie en help ons de volgende stap te nem

Wat is en doet een kandidatencommissie?

De kandidatencommissie is een belangrijke schakel in de kandidaatstelling van leden voor de kieslijst van Volt voor de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen, en voor kandidaat bestuursleden. Je bent als commissielid verantwoordelijk voor het maken van een gedegen selectieprocedure (onder meer motivatiebrieven lezen, gesprekken voeren, en achtergrond checks doen), het uitvoeren van een integer selectieproces en het schrijven van advies voor het bestuur en uiteindelijk congres.

Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en de kracht van diversiteit inzet om betere resultaten te behalen voor onze samenleving. Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt, wat je gelooft, etc.: we nodigen je van harte uit te reageren.

Werkzaamheden

Als lid van de Kandidatencommissie:

 • Beoordeel je kandidaten voor politieke en bestuurlijke posities binnen de Volt afdeling Utrecht.

 • Denk je mee over vereisten en ideale profielen van kandidaten.

 • Denk je na over hoe procedures kunnen worden opgezet en verbeterd.

 • Overleg je regelmatig over de voortgang.

Eisen

Voor de kandidatencommissie zoeken wij Volters die de volgende eigenschappen en vaardigheden bezitten:

 • Je bent een Volter in hart en nieren en je weet wat een echte Volter is.

 • Je bent in staat kennis, kunde en motivatie van anderen te beoordelen. Je doet dit op basis van vastgestelde procedures en wordt ondersteund door professionele instrumenten.

 • Je hebt een passie voor werving en selectie. HR ervaring is een pré.

 • Je bent integer. De leden van de kandidatencommissie hebben een vertrouwensfunctie. Dit betekent dat zij nooit over aspirant-kandidaten mededelingen doen anders dan in de beslotenheid van hun vergadering.

 • Je bent voldoende beschikbaar, zeker in periodes dat selecties voor politieke verkiezingen plaatsvinden gaat het om ca. 10 -12 uur per week (gedurende 3-5 weken), daarbuiten is de belasting nihil.

 • Je communiceert duidelijk en overtuigend..

Procedure

Je stuurt een motivatiebrief en een CV in. Op basis hiervan wordt je uitgenodigd voor twee gesprekken met de kandidatencommissie. Als zowel jij als de leden van de kandidatencommissie enthousiast zijn word je voorgedragen voor benoeming.

Leden van de kandidatencommissie worden verkozen door de leden van Volt afdeling Utrecht. Als er geen congres gepland staat volgt er een kennismakingsgesprek met een vertegenwoordiging van het afdelingsbestuur. Het bestuur kan de kandidaat ad interim benoemen tot lid van de kandidatencommissie. Bij het eerstvolgende congres wordt er over de benoeming door het congres (de leden) gestemd.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd, maar wil je meer weten, neem dan contact op met Stefan van Hameren (Lid Kancie Volt Utrecht) via: [email protected] of [email protected].

Ben jij de geschikte kandidaat? Solliciteer dan door de onderstaande documenten voor 5 mei 2024 te sturen naar: [email protected] met:

 • Een CV

 • Motivatiebrief waarin je uitlegt waarom jij geschikt bent voor de kandidatencommissie.

 • Voor de uiteindelijke verkiezing op het congres vragen we je om een filmpje te maken van circa 1-2 minuten waarin je je kort voorstelt. Dit filmpje is voor nu nog niet noodzakelijk.

Na je sollicitatie zal de sollicitatieprocedure gaan lopen.