Volt voor het klimaat

Volt wil dat alle provincies van Nederland én Europa in 2040 klimaatneutraal zijn. De energietransitie kan voor ons dan ook niet snel genoeg gaan. Klimaatverandering tegengaan is een gigantische klus die wij samen moeten aanpakken.

Standpunten provincie Overijssel

Wij vinden de oplossing in natuurinclusieve landbouw, energiebesparingen, duurzame energiebronnen zoals zon-, water en windenergie én actief beleid tegen vervuilers. Wij willen de biodiversiteit vergroten in de natuur en landbouw, maar ook in dorpen, steden, industriegebieden en langs onze wegen. De provincie Overijssel heeft de belangrijke taak om met burgers, boeren, industrie en klimaatorganisaties om tafel te gaan zitten over een toekomstplan zodat wij de aarde niet uitputten, maar verrijken. Klimaatneutraal in 2040 betekent vandaag nog versnellen.

Standpunten gemeente Enschede

Standpunten gemeente Zwolle

  • Denk ook mee

    We hebben hard gewerkt aan het opstellen van het beleid en verkiezingsprogramma. Bij het opstellen van dit verkiezingsprogramma hebben we vast goede ideeën over het hoofd gezien. We kijken dan ook uit naar inbreng van inwoners en andere politieke partijen die meedoen in Overijssel. Door constructief samen te werken, zetten we ons in voor onze mooie provincie. Dat doen we graag met iedereen die, net als wij, gedreven is om de wereld (en Overijssel) beter achter te laten voor de volgende generaties.