Voor leden

Financieel

Financieel - De overheidsregels omtrent donaties zijn aangescherpt. Voor donaties vanaf 250 euro moet Volt je naam en woonplaats registreren (indien je geen lid bent); voor donaties vanaf 1000 euro kom je met naam en woonplaats op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Verder mag Volt NL helaas geen donaties meer ontvangen van mensen zonder Nederlandse nationaliteit. Lees meer over donaties voor politieke partijen. 

Er zijn echter ook belastingvoordelen wanneer je doneert aan Volt. Als je het bedrag opgeeft bij je de belastingaangifte krijg je namelijk een deel van het geld terug! Hoeveel dat is, hangt af van je financiële situatie. Je hebt wel een akte nodig om de donatie bij de belastingdienst op te geven. Deze akte kun je aanvragen via het stappenplan op de ANBI-pagina van Volt Nederland.  

Workplace

Workplace - In heel Europa communiceren Volters met elkaar via Workplace (van Meta), een soort interne Facebook van Volt Europa. In Nederland hebben alle Volters met vrijwilligersrollen nu al toegang tot Workplace, maar we willen enthousiaste leden natuurlijk ook de kans geven om met Volt-leden in Europa te discussiëren over actualiteiten en beleid. Wil jij ook een Workplace-account? Stuur dan een e-mail naar je lokale community lead of bestuur.

Appgroepen

Appgroepen - “Ik ben wel lid en wil misschien ook wel wat doen, maar de drempel om een eerste stap te zetten is toch hoog.” Dit horen we vaker van leden. En dat terwijl jullie kennis, kunde en energie zo waardevol kan zijn voor de partij. De meest laagdrempelige manier om in contact te komen met Volt en Volters, gewoon via Whatsapp of Signal! Lijkt het je wat zo’n buurt community te initiëren in jouw wijk of benieuwd of er al een bestaat? Stuur dan een berichtje naar het lokale bestuur of community lead.

Richtlijnen - Houd je in de appgroepen in elk geval aan de volgende richtlijnen:

1) Draag op een positieve manier bij. 2) Respecteer elkaar, beledig elkaar niet. 3) Wees redelijk en sta open voor anderen. 4) Onderbouw argumenten met feiten (geen nepnieuws). 5) Discriminatie wordt niet getolereerd. 6) Deel geen spam of reclame.

Leer mensen kennen

Activiteiten
Leer mensen uit je buurt kennen door langs te gaan bij activiteiten! In de agenda van Volt Overijssel of Volt Nederland staat een overzicht van wat er de komende tijd gedaan gaat worden. Je kunt ook zelf met een voorstel komen, we helpen je graag verder.