Bart Bonekamp

Volg Bart

“Net als Volt sta ik voor pragmatische, genuanceerde en grensoverschrijdende politiek”

Ik ben Bart Bonekamp, 42 jaar en woon al bijna mijn hele leven in onze mooie provincie. Na opgegroeid te zijn in de kop van Noord-Holland, in het West-Friese Schagen, ben ik na de millenniumwisseling naar Amsterdam getrokken. Daar ben ik econometrie gaan studeren aan de VU. In Amsterdam woon ik nog steeds, maar nu samen met mijn vrouw uit Australië en twee mooie dochters.

De afgelopen jaren heb ik veel werkervaring opgedaan als consultant, in diverse organisaties en branches. In mijn huidige functie, als leidinggevende in het Openbaar Vervoer, ben ik dagelijks bezig met het verbeteren van mobiliteit. Mijn opgedane kennis pas ik nu toe als duo-commissielid voor Volt in de commissie Ruimte. Hier gaat het niet enkel over mobiliteit, maar ook over ruimtelijke ordening en wonen bijvoorbeeld. Maar ook daarbij zijn slimme mobiliteitsoplossingen onmisbaar om de grote problemen op wonen, stikstof en duurzaamheid het hoofd te bieden.  

Ondertussen ben ik al bijna 3 jaar lid van Volt en heb ik naast het verkiesbaar zijn voor de provinciale staten ook in andere hoedanigheden bijgedragen binnen de partij. Zo heb ik beleid geschreven voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam in 2022. Maar ook meegeholpen met de doorrekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) van ons verkiezingsprogramma afgelopen najaar in voor de 2e kamer verkiezingen in 2023.

Net als Volt sta ik voor pragmatische, genuanceerde en grensoverschrijdende politiek, waarbij burgers (zowel stedelijke als landelijke) vanaf het begin betrokken worden. Dit in tegenstelling tot de sterk opkomende populistische partijen, die juist een verdienmodel maken van (en bijdragen aan) een tweedeling in de maatschappij. Deze tweedeling wil ik juist samen met Volt tegengaan, ook in Noord-Holland. De uitslag van de afgelopen Kamerverkiezingen laat zien dat dit meer nodig is dan ooit!