Volt Drenthe steunt Water Natuurlijk bij de Waterschapsverkiezingen

Op 15 maart vinden niet alleen de verkiezingen plaats voor de Provinciale Staten; ook de waterschappen worden opnieuw gekozen! In Drenthe gaat het om de waterschappen Noorderzijlvest, Vechtstromen, Hunze en Aa’s en Drents Overijsselse Delta. Volt Drenthe ondersteunt bij deze verkiezingen de partij Water Natuurlijk. 

8 feb. 2023

Net als Volt staat Water Natuurlijk voor duurzaam waterbeheer, met veel oog voor natuur,  milieu en biodiversiteit. Water Natuurlijk kiest voor oplossingen die werken op lange termijn, voor alle gebruikers van water. Het gaat om schoon en gezond water voor agrariërs, recreanten en, als drinkwater, voor alle inwoners van Drenthe. Met als doel: veilige dijken, schone rivieren en sloten, en een goed grondwaterpeil voor agrarisch gebruik en natuurbeheer. 

En net als Volt zoekt Water Natuurlijk hierbij ook nadrukkelijk de samenwerking met alle betrokkenen; agrariërs, natuurorganisaties, gemeenten, provincies, bedrijven, en recreatie- en watersportorganisaties. Alleen door samen te werken, kunnen alle belangen worden meegewogen en kan het water goed worden beheerd en beheerst voor alle belanghebbenden. 

Volt Drenthe ziet de waterschappen als een belangrijke bestuurslaag voor het realiseren van onze klimaatdoelstellingen. Wij herkennen veel in het programma van Water Natuurlijk ten aanzien van duurzaamheid en biodiversiteit. Daarom ondersteunt Volt deze partij van harte en roepen wij onze kiezers op om 15 maart te kiezen voor de duurzame, groene oplossingen van Water Natuurlijk. We wensen alle kandidaten veel succes bij de campagne en de verkiezingen!

Links: